Tag Archives: What’s Your QQ?

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #406

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 4, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

 

A. Erich Fromm

B. Franklin D. Roosevelt

C. Dr. Benjamin Spock

 

2. “Gossip is the opiate of the oppressed.”

 

A. Katie Couric

B. Karl Marx

C. Erica Jong

 

3. “He that is the author of war lets loose the whole contagion of hell and opens a vein that bleeds a nation to death.”

 

A. Thomas Paine

B. Colin Powell

C. Mickey Spillane

 

4. “’Abroad,’ that large home of ruined reputations.”

 

A. George Washington

B. George Eliot

C. George Foreman

 

5. “I shall stick to my resolution of writing always what I think no matter whom it offends.”

 

A. Charles Schulz

B. Julia Ward Howe

C. Robert Frost

 

6. “I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.”

 

A. Charles Chaplin

B. Arnold Schwarzenegger

C. Dan Quayle

 

7. “It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”

 

A. B. F. Skinner

B. Roger Bannister

C. Confucius

 

8. “The Founding Fathers in their wisdom decided that children were an unnatural strain on parents. So they provided jails called schools, equipped with tortures called an education. School is where you go between when your parents can’t take you and industry can’t take you.”

 

A. Sally Field

B. Thomas Jefferson

C. John Updike

 

9. “Common looking people are the best in the world: that is the reason the Lord makes so many of them.”

 

A. Jennifer Aniston

B. Abraham Lincoln

C. Pocahontas

 

10. “Let us therefore brace ourselves to our duty and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: ‘This was their finest hour.’”

 

A. David Cameron

B. Paul McCartney

C. Winston Churchill

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Oh, the secret life of man and woman–dreaming how much better we would be than we are if we were somebody else or even ourselves, and feeling that our estate has been unexploited to its fullest.” ―Zelda Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1900-1948, was an American novelist and wife of F. Scott Fitzgerald.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz