What’s Your QQ*? #409


(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)



1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”


A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter


2. “All great truths begin as blasphemies.”


A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw


3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”


A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy


4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”


A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton


5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”


A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger


6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”


A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra


7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”


A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss


8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”


A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes


9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”


A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton


10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”


A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush




Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s