What’s Your Quotation Quotient? #458

Published January 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”


A. Will Smith

B. Carl Jung

C. Martin Luther King, Jr.


2. “I used to be Snow White, but I drifted.”


A. Darth Vader

B. Mae West

C. Walter White


3. “We are stardust/ We are golden/ And we’ve got to get ourselves/

Back to the garden.”


A. Joni Mitchell

B. Joan Baez

C. Hoagy Carmichael


4. “He (Billy Conn) can run, but he can’t hide.”


A. Joe Biden

B. Joe Louis

C. Joe Namath


5. “The four stages of man are infancy, childhood, adolescence, and obsolescence.”


A. Art Linkletter

B. Terry Gross

C. Abraham Lincoln


6. “When great changes occur in history, when great principles are involved, as a rule the majority are wrong.”


A. Bob Dole

B. Al Jolson

C. Eugene V. Debs


7. “You see things as they are and ask, ‘Why?’ I dream things as they never were and ask, ‘Why not?'”


A. George Bernard Shaw

B. Osama bin Laden

C. Ruth Bader Ginsburg


8. “For when the One Great Scorer comes/ To mark against your name,/ He writes – not that you won or lost –/ But how you played the Game.”


A. Grantland Rice

B. John Wooden

C. William “Refrigerator” Perry


9. “Being a woman is of special interest only to aspiring male transsexuals. To actual women it is merely a good excuse not to play football.”


A. Hillary Clinton

B. Hugh Hefner

C. Fran Lebowitz


10. “I always had a repulsive need to be something more than human. I felt very puny as a human. I thought, “F— that. I want to be a superhuman.”


A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Koch



Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“As I grow older and older,/ And totter toward the tomb,/ I find that I care less and less,/ Who goes to bed with whom.”

―Dorothy L. Sayers, 1893-1957, an English mystery writer, created the Lord Peter Wimsey stories.









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s