Tag Archives: Havelock Ellis

What’s Your QQ*? #336

*Quotation Quotient

  (Published September 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I am always doing that which I can not do, in order that I may learn how to do it.”

A. Paul Peterson

B. Pablo Picasso

C. Peter Parker

2. “I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We’ve created life in our own image.”

A. Stephen Hawking

B. Nicolaus Copernicus

C. Mark Zuckerberg

3. “A woman is like a tea bag – you can’t tell how strong she is until you put her in hot water.”

A. Sammy Davis, Jr.

B. Nancy Reagan

C. Eleanor Roosevelt

4. “What’s the use of a fine house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

A. Frank Lloyd Wright

B. George Takei

C. Henry David Thoreau

5. “It’s the well-behaved children..that make the most formidable revolutionaries. They don’t say a word, they don’t hide under the table, they eat only one piece of chocolate at a time. But later on they make society pay dearly.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Fidel Castro

C. Mary Tyler Moore

6. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Samuel Adams

B. Samuel Johnson

C. Samuel Clemens

7. “What we call ‘morals’ is simply blind obedience to words of command.”

A. Havelock Ellis

B. Jackson Pollock

C. Nathan Lane

8. “About morals, I know only that what is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

A. Anthony Weiner

B. Miley Cyrus

C. Ernest Hemingway

9. “Hope has never trickled down. It has always sprung up.”

A. James Buchanan

B. Ruth Bader Ginsburg

C. Studs Terkel

10. “To be nobody but yourself in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.”

A. John Wooden

B. E. E. Cummings

C. Rand Paul

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Good men and bad men alike are capable of weakness. The difference is simply that a bad man will be proud all his life of one good deed – while an honest man is hardly aware of his good acts, but remembers a single sin for years on end.” ― Vasily Grossman

 (Grossman, 1905-1964, was a Soviet writer and war correspondent.)

 

Advertisements

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ* #329

*Quotation Quotient

  (Published July 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Sex appeal is fifty percent what you’ve got and fifty percent what people think you’ve got.”

A. Rodney Dangerfield

B. Sophia Loren

C. Dag Hammarskjold

2. “So long as there’s a bit of a laugh going, things are all right. As soon as this infernal seriousness, like a greasy sea, heaves up, everything is lost.”        

A. Martin Lawrence

B. Lawrence of Arabia

C. D. H. Lawrence

3. “A sense of wrongdoing is an enhancement of pleasure.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Anthony Weiner

C. Billy Graham

4. “How smart does a chimpanzee have to be before killing him constitutes murder?”

A. Carl Sagan

B. Sam Waterston

C. Fay Wray

5. “The politician is trained in the art of inexactitude. His words tend to be blunt or rounded because if they have a cutting edge they may later return to wound him.”

A. Edward Scissorhands

B. Edward Snowden

C. Edward R. Murrow

6. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Archie Bunker

B. Sholom Aleichem

C. Karl Marx

7. “I’ve never seen a monument erected to a pessimist.”

A. Paul Harvey

B. Holden Caulfield

C. George Washington

8. “What is really hard, and really amazing, is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself.”

A. Anna Quindlen

B. Anna Karenina

C. Roseanne Roseannadanna

9. “Be nice to people on your way up because you meet them on your way down.”

A. John Glenn

B. Jimmy Durante

C. Otis Elevator Company

10. “I don’t want to achieve immortality through my work … I want to achieve immortality through not dying.”

A. Ponce de Leon

B. Henri Matisse

C. Woody Allen

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Pain and death are part of life. To reject them is to reject life itself.”

– Havelock Ellis

 (Ellis, 1859-1939, was a British psychologist best know for his work on human sexuality.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?