Tag Archives: D.H. Lawrence

What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”

 

A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child

 

2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”

 

A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg

 

3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”

 

A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver

 

4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”

 

A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling

 

5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”

 

A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart

 

6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”

 

A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf

 

7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘

 

A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen

 

8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”

 

A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush

 

9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”

 

A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells

 

10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”

 

A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #338

*Quotation Quotient

  (Published September 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The long-term accommodation that protects marriage and other such relationships is… forgetfulness.”

A. Hillary Clinton

B. Alice Walker

C. Lorne Greene

2. “If only we could have two lives: the first in which to make one’s mistakes, which seem as if they have to be made; and the second in which to profit by them.”

A. D. H. Lawrence

B. Lawrence Welk

C. Jennifer Lawrence

 3. “The greatest purveyor of violence in the world:  My own Government, I can not be Silent.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Bashar al-Assad

C. Alexander Solzhenitsyn

4. “The really frightening thing about middle age is that you know you’ll grow out of it.”

A. Albert Einstein

B. Taylor Swift

C. Doris Day

5. “The increase in a corporation’s P.R. ad budget goes up in direct proportion to the degree of harm done to consumers and/or the environment.”

A. Thomas Jefferson

B. Sam Walton

C. Arlen Grossman

6. “We may eventually come to realize that chastity is no more a virtue than malnutrition.”

A. Alex Comfort

B. Anderson Cooper

C. Andrew Carnegie

7. “I’m mad as hell, and I’m not going to take this anymore.”

A. “The Silence of the Lambs”

B. “Network”

C. “The Shining”

8. “I tell myself that God gave my children many gifts – spirit, beauty, intelligence, the capacity to make friends and to inspire respect. There was only one gift he held back – length of life.”

A. Rose Kennedy

B. Joseph Jackson

C. Bill Maher

9. “A ‘No’ uttered from the deepest conviction is better than a ‘Yes’ merely uttered to please, or worse, to avoid trouble.”

A. William McKinley

B. Lewis Black

C. Mahatma Gandhi

10. “For all is like an ocean, all flows and connects; touch it in one place and it echoes at the other end of the world.”

A. Mark Twain

B. Fyodor Dostoyevsky

C. Kelly Clarkson

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Everything that needs to be said has already been said. But since no one was listening, everything must be said again.” – André Gide

(Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in literature in 1947.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ* #329

*Quotation Quotient

  (Published July 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Sex appeal is fifty percent what you’ve got and fifty percent what people think you’ve got.”

A. Rodney Dangerfield

B. Sophia Loren

C. Dag Hammarskjold

2. “So long as there’s a bit of a laugh going, things are all right. As soon as this infernal seriousness, like a greasy sea, heaves up, everything is lost.”        

A. Martin Lawrence

B. Lawrence of Arabia

C. D. H. Lawrence

3. “A sense of wrongdoing is an enhancement of pleasure.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Anthony Weiner

C. Billy Graham

4. “How smart does a chimpanzee have to be before killing him constitutes murder?”

A. Carl Sagan

B. Sam Waterston

C. Fay Wray

5. “The politician is trained in the art of inexactitude. His words tend to be blunt or rounded because if they have a cutting edge they may later return to wound him.”

A. Edward Scissorhands

B. Edward Snowden

C. Edward R. Murrow

6. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Archie Bunker

B. Sholom Aleichem

C. Karl Marx

7. “I’ve never seen a monument erected to a pessimist.”

A. Paul Harvey

B. Holden Caulfield

C. George Washington

8. “What is really hard, and really amazing, is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself.”

A. Anna Quindlen

B. Anna Karenina

C. Roseanne Roseannadanna

9. “Be nice to people on your way up because you meet them on your way down.”

A. John Glenn

B. Jimmy Durante

C. Otis Elevator Company

10. “I don’t want to achieve immortality through my work … I want to achieve immortality through not dying.”

A. Ponce de Leon

B. Henri Matisse

C. Woody Allen

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Pain and death are part of life. To reject them is to reject life itself.”

– Havelock Ellis

 (Ellis, 1859-1939, was a British psychologist best know for his work on human sexuality.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #313

  *Quotation Quotient

(Published March 24, 2013 in the Monterey County Herald.)                      

1. “The first day of spring is one thing and the first spring day is another. The difference between them is sometimes as great as a month.”

 A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke

 2. “It is my view that the vegetarian manner of living, by its purely physical effect on the human temperament, would most beneficially influence the lot of mankind.”

 A. Ted Nugent

B. Albert Einstein

C. Sammy Davis Jr.

 3. “Men are wise in proportion, not to their experience, but to their capacity for experience.”

 A. George Zimmerman

B. George Bernard Shaw

C. George Michael

 4. “I was a child and she was a child,/ In this kingdom by the sea;/ But we loved with a love that was more than love-/ I and my Annabel Lee;/ With a love that the winged seraphs of heaven/ Coveted her and me.”

 A. Rudyard Kipling

B. Luciano Pavarotti

C. Edgar Allan Poe

 5. “To be entirely free, and at the same time, entirely dominated by law, is the eternal paradox of human life that we realise at every moment.”

 A. Oscar Wilde

B. Meryl Streep

C. Sigmund Freud

 6. “The dog has seldom been successful in pulling man up to its level of sagacity, but man has frequently dragged the dog down to his.”

 A. Millard Fillmore

B. Tommy Rettig

C. James Thurber

 7. “But a man can be a tramp, purposeless, and be happy… I verily believe, vast numbers of men would gladly drift away as wasters, if there were anywhere to drift to.”

 A. Jennifer Lawrence

B. D.H. Lawrence

C. Lawrence of Arabia

 8. “We all have to be concerned about terrorism, but you will never end terrorism by terrorizing others.”

 A. Martin Luther King III

B. Dick Cheney

C. Osama bin Laden

 9. “I don’t believe medical discoveries are doing much to advance human life. As fast as we create ways to extend it we are inventing ways to shorten it.”

 A. C. Everett Koop

B. Hippocrates

C. Christiann Barnard

 10. “No human thing is of serious importance.”

 A. Bono

B. Garfield

C. Plato

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “The dread of loneliness is greater than the fear of bondage, so we get married.”   – Cyril Connolly

 (Connolly, 1903-1974, was an English literary critic and writer.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes