Tag Archives: Ellen Goodman

What’s Your QQ*? #353

*Quotation Quotient

  (Published December 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I made no resolutions for the New Year. The habit of making plans, of criticizing, sanctioning and molding my life, is too much of a daily event for me.”

A. Billy Graham

B. Anaïs Nin

C. Neil Armstrong

 

2. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Eagles

B. The Byrds

C. The Yardbirds

 

3. ”Being president is like running a cemetery: you’ve got a lot of people under you and nobody’s listening.’

A. Bill Clinton

B. Ronald Reagan

C. John Quincy Adams

 

4. “Damn with faint praise.”

A. John Steinbeck

B. Charles Lindbergh

C. Alexander Pope

 

5. “A galaxy is composed of gas and dust and stars – billions upon billions of stars.”

A. Stephen Hawking

B. Carl Sagan

C. Andy Griffith

 

6. “We never live; we are always in the expectation of living.”

A. Voltaire

B. Betsy Ross

C. Felix Mendelssohn

 

7. “People have got to know whether or not their President is a crook. Well, I’m not a crook. I’ve earned everything I’ve got.”

A. Grover Cleveland

B. George Washington

C. Richard Nixon

 

8. “Years ago a person, he was unhappy, didn’t know what to do with himself–he go to church, start a revolution–something. Today you’re unhappy? Can’t figure it out?–what is the salvation?–go shopping.”

A. Arthur Miller

B. Sir Arthur Conan Doyle

C. Arthur C. Clarke

 

9. “I found that all through the years you never appreciate anything if you get it in a hurry.”

A. Alan Greenspan

B. Joseph Stalin

C. Ella Fitzgerald

 

10. “We spend January 1st walking through our lives, room by room, drawing up a list of work to be done, cracks to be patched. Maybe this year, to balance the list, we ought to walk through the rooms of our lives…not looking for flaws, but for potential.”

A. Ellen Goodman

B. Ellen DeGeneres

C. Ellen Page

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A bridge of silver wings stretches from the dead ashes of an unforgiving nightmare to the jeweled vision of a life started anew.” ― Aberjhani

 (Aberjhani, b. 1957, is an American historian, journalist, novelist, poet and editor).

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #328

*Quotation Quotient

  (Published July 7, 2013 in the Monterey County Herald.) 

 

1. “That’s the problem with nature. Something’s always stinging you or oozing mucus on you. Let’s go watch TV.”

A. Bill Watterson

B. Kanye West

C. John Muir

2. “There is more to life than increasing its speed.”

A. Danica Patrick

B. George Burns

C. Mahatma Gandhi

3. “Poets utter great and wise things which they do not themselves understand.”

A. Plato

B. Charles Schulz

C. George Stephanopoulos

4. “Peace, in the sense of the absence of war, is of little value to someone who is dying of hunger or cold. …Peace can only last where human rights are respected, where the people are fed, and where individuals and nations are free.”

A. Salvador Dali   

B. Dalai Lama

C. Dolly Parton

5. “An actor’s a guy who, if you ain’t talking about him, ain’t listening. ”

A. William Shakespeare

B. Marlon Brando

C. Katharine Hepburn

6. “This is…what it’s like being a successful woman in America. You get to be treated as the second sex by an ever-more-elite class of men.”

A. Cleopatra

B. Michele Bachmann

C. Ellen Goodman

7. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Black Crowes

B. The Byrds

C. The Eagles

8. “The secret of staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

A. Lucille Ball

B. Methuselah

C. Ted Williams

9. “That which we call sin in others is experiment for us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

10. “Every politician should have been born an orphan and remain a bachelor.”

A. Lady Bird Johnson

B. Vladimir Putin

C. Oliver “Daddy” Warbucks

 

 Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-C , 8-A , 9- C, 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“When you go to work, if your name is on the building, you’re rich. If your name is on your desk, you’re middle-class. If your name is on your shirt, you’re poor.” – Rich Hall

 (Hall, b. 1954, is an American comedian and writer.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?