Tag Archives: James Monroe

What’s Your Quotation Quotient? #427

Published May 29-31, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “That which does not kill us makes us stronger.”

 

A. Rihanna

B. Friedrich Nietzsche

C. Isaac Newton

 

2. “if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.”

 

A. Jeb Bush

B. Aristotle

C. Johnny Depp

 

3. “The blues was bleeding the same blood as me.”

 

A. Larry King

B. B. B. King

C. Gayle King

 

4. “A hunch is creativity trying to tell you something.”

 

A. Frank Capra

B. Julius Caesar

C. Halle Berry

 

5. “Taking joy in life is a woman’s best cosmetic.”

 

A. Carly Fiorina

B. Friedrich Engels

C. Rosalind Russell

 

6. “If you tell the truth, you don’t have to remember anything.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Zuckerberg

C. Mark Wahlberg

 

7. “Abandon hope all ye who enter here.”

 

A. Mitch McConnell

B. Dante Alighieri

C. Tom Bodett

 

8. “We should consider any attempt on their (European nations) part to extend their system to any portion of this hemisphere as dangerous to our peace and safety.”

 

A. James Monroe

B. Lindsey Graham

C. Marco Polo

 

9. “The moon, like a flower/ In heaven’s high bower,/ With silent delight/ Sits and smiles on the night.”

 

A. Al Jolson

B. William Blake

C. John Steinbeck

 

10. “It seems to me I spent my life in car pools, but you know, that’s how I kept track of what was going on.”

 

A. Mary Todd Lincoln

B. J. Edgar Hoover

C. Barbara Bush

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.”

 ― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #376

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 8, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “You are the sum total of everything you’ve ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot – it’s all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.”

A. Hannibal Lecter

B. Maya Angelou

C. Ron Weasley

 

2. “Nothing can be more useful to a man than the determination not to be hurried.”

A. Justin Timberlake

B. Arnold Schwarzenegger

C. Henry David Thoreau

 

3. “There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that ‘my ignorance is just as good as your knowledge.’”

A. Isaac Newton

B. Isaac Asimov

C. Isaac Hayes

 

4. “The American continents, by the free and independent condition which they have assumed and maintain, are henceforth not to be considered as subjects for future colonization by any European powers.”

A. Marilyn Monroe

B. James Monroe

C. James Madison

 

5. “Increasingly, the world around us looks as if we hated it.”

A. Alan Watts

B. Beatrix Potter

C. Al Gore

 

6. “It is the tension between creativity and skepticism that has produced the stunning and unexpected findings of science.”

A. Carl Sagan

B. Carl Sandburg

C. Carl Karcher

 

7. “Whenever I date a guy, I think, is this the man I want my children

to spend their weekends with?”

A. Sandra Bullock

B. Kate Middleton

C. Rita Rudner

 

8. “Dance till the stars come down from the rafters/ Dance, Dance, Dance till you drop.”

A. Arthur Murray

B. W.H. Auden

C. Jane Fonda

 

9. “Speak softly, and carry a big stick.”

A. Dwight Eisenhower

B. Babe Ruth

C. Theodore Roosevelt

 

10. “God is really only another artist, he made the elephant, giraffe and cat. He has no real style but keeps trying new ideas.”

A. Pablo Picasso

B. Joel Osteen

C. Walt Disney

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All sweeping assertions are erroneous.” – Letitia Elizabeth Landon

 (Landon, 1802-1838, was an English poet and novelist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?