What’s Your QQ* #329

*Quotation Quotient

  (Published July 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Sex appeal is fifty percent what you’ve got and fifty percent what people think you’ve got.”

A. Rodney Dangerfield

B. Sophia Loren

C. Dag Hammarskjold

2. “So long as there’s a bit of a laugh going, things are all right. As soon as this infernal seriousness, like a greasy sea, heaves up, everything is lost.”        

A. Martin Lawrence

B. Lawrence of Arabia

C. D. H. Lawrence

3. “A sense of wrongdoing is an enhancement of pleasure.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Anthony Weiner

C. Billy Graham

4. “How smart does a chimpanzee have to be before killing him constitutes murder?”

A. Carl Sagan

B. Sam Waterston

C. Fay Wray

5. “The politician is trained in the art of inexactitude. His words tend to be blunt or rounded because if they have a cutting edge they may later return to wound him.”

A. Edward Scissorhands

B. Edward Snowden

C. Edward R. Murrow

6. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Archie Bunker

B. Sholom Aleichem

C. Karl Marx

7. “I’ve never seen a monument erected to a pessimist.”

A. Paul Harvey

B. Holden Caulfield

C. George Washington

8. “What is really hard, and really amazing, is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself.”

A. Anna Quindlen

B. Anna Karenina

C. Roseanne Roseannadanna

9. “Be nice to people on your way up because you meet them on your way down.”

A. John Glenn

B. Jimmy Durante

C. Otis Elevator Company

10. “I don’t want to achieve immortality through my work … I want to achieve immortality through not dying.”

A. Ponce de Leon

B. Henri Matisse

C. Woody Allen


 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Pain and death are part of life. To reject them is to reject life itself.”

– Havelock Ellis

 (Ellis, 1859-1939, was a British psychologist best know for his work on human sexuality.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s