What’s Your QQ*? #351

*Quotation Quotient

  (Published December 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The one important thing I have learned over the years is the difference between taking one’s work seriously and taking one’s self seriously. The first is imperative and the second is disastrous.”

A. Margot Fonteyn

B. Bozo the Clown

C. Aristotle


2. “And the words of the prophets are written on the subway walls, and tenement halls, and whispered in the sounds of silence.”

A. Bruce Springsteen

B. Banksy

C. Paul Simon


3. “One of the advantages of being disorderly is that one is constantly making exciting discoveries.”

A. A. A. Milne

B. Christopher Lloyd

C. Ferdinand Magellan


4. “Whenever my mother talks to me, she begins the conversation as if we were already in the middle of an argument.”

A. Sasha Obama

B. Amy Tan

C. Bertrand Russell


5.  “Women are not in love with me but with the picture of me on the screen. I am merely the canvas on which women paint their dreams.”

A. Brad Pitt

B. John Goodman

C. Rudolph Valentino


6. “He that lieth down with dogs shall rise up with fleas.”

A. Benjamin Franklin

B. Bilbo Baggins

C. H. Norman Schwarzkopf   


7. “Usually, terrible things that are done with the excuse that progress requires them are not really progress at all, but just terrible things.”

A. Russell Brand

B. Russell Crowe

C. Russell Baker


8. “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

A. Bob Marley

B. Johann Sebastian Bach

C. Lawrence Welk


9. “If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things.”

A. Kobe Bryant

B. Rene Descartes

C. Ruth Bader Ginsburg


10. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Ringo Starr

B. Alistair Cooke

C. George Armstrong Custer


Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “If more politicians in this country were thinking about the next generation instead of the next election, it might be better for the United States and the world.” – Claude Pepper

 (Pepper, 1900-1989, served more than four decades as a Democratic Senator and Representative from Florida.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s