Tag Archives: Russell Baker

What’s Your Quotation Quotient? #473

Published May 1, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “People seem to enjoy things more when they know a lot of other people have been left out of the pleasure.”

 

A. Russell Baker

B. Stephen Hawking

C. George Custer

 

2. “Marriage is popular because it combines the maximum of temptation with the maximum of opportunity.”

 

A. Ron Howard

B. Calvin Coolidge

C. George Bernard Shaw

 

3. “Parents used to have children in order to assist on the farm or ranch; today they have them for tech support.”

 

A. Confucius

B. Arlen Grossman

C. Paul Ryan

 

4. “What is hell?/ Hell is oneself,/ Hell is alone, the other figures in it/ Merely projections. There is nothing to escape from/ And nothing to escape to. One is always alone.”

 

A. Julie Andrews

B. T. S. Eliot

C. Will Rogers

 

5. “Heeeere’s Johnny!”

 

A. Ed McMahon

B. Jack Nicholson

C. John F. Kennedy

 

6. “Our houses are such unwieldy property that we are often imprisoned rather than housed in them.”

 

A. Henry Aaron

B. Henry Kissinger

C. Henry David Thoreau

 

7. “Be not afraid of greatness. Some are born great, some achieve greatness, and others have greatness thrust upon them.”

 

A. Carly Fiorina

B. William Shakespeare

C. Barry Manilow

 

8. “You cannot be serious!”

 

A. Rudyard Kipling

B. Pope Francis

C. John McEnroe

 

9. “The issue isn’t just jobs. Even slaves had jobs. The issue is wages.”

 

A. Jim Hightower

B. Harriet Tubman

C. Robert Frost

 

10. “Most persons have died before they expire, — died to all earthly longings, so that the last breath is only, as it were, the locking of the door of the already deserted mansion.”

 

A. Tom Selleck

B. Oliver Wendell Holmes, Sr.

C. Johann Sebastian Bach

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A and/or B , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“We hear war called murder. It is not: it is suicide.”

–Ramsay MacDonald, 1866-1937, was Britain’s first Labour Party Prime Minister.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #351

*Quotation Quotient

  (Published December 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The one important thing I have learned over the years is the difference between taking one’s work seriously and taking one’s self seriously. The first is imperative and the second is disastrous.”

A. Margot Fonteyn

B. Bozo the Clown

C. Aristotle

 

2. “And the words of the prophets are written on the subway walls, and tenement halls, and whispered in the sounds of silence.”

A. Bruce Springsteen

B. Banksy

C. Paul Simon

 

3. “One of the advantages of being disorderly is that one is constantly making exciting discoveries.”

A. A. A. Milne

B. Christopher Lloyd

C. Ferdinand Magellan

 

4. “Whenever my mother talks to me, she begins the conversation as if we were already in the middle of an argument.”

A. Sasha Obama

B. Amy Tan

C. Bertrand Russell

 

5.  “Women are not in love with me but with the picture of me on the screen. I am merely the canvas on which women paint their dreams.”

A. Brad Pitt

B. John Goodman

C. Rudolph Valentino

 

6. “He that lieth down with dogs shall rise up with fleas.”

A. Benjamin Franklin

B. Bilbo Baggins

C. H. Norman Schwarzkopf   

 

7. “Usually, terrible things that are done with the excuse that progress requires them are not really progress at all, but just terrible things.”

A. Russell Brand

B. Russell Crowe

C. Russell Baker

 

8. “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

A. Bob Marley

B. Johann Sebastian Bach

C. Lawrence Welk

 

9. “If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things.”

A. Kobe Bryant

B. Rene Descartes

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Ringo Starr

B. Alistair Cooke

C. George Armstrong Custer

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “If more politicians in this country were thinking about the next generation instead of the next election, it might be better for the United States and the world.” – Claude Pepper

 (Pepper, 1900-1989, served more than four decades as a Democratic Senator and Representative from Florida.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #226

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If women are so bloody perfect at multi-tasking, how come they can’t have a headache and sex at the same time?”  – Billy Connolly

(Connolly is a Scottish comedian, actor,  and musician.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations