Tag Archives: Henry Ford

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #382

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Everyone is ignorant, only on different subjects.”

 

A. Carl Rogers

B. Will Rogers

C. Roy Rogers

 

2. “The mind is the most capricious of insects – flitting, fluttering.”

 

A. Virginia Woolf

B. Claude Monet

C. Ted Danson

 

3. “One who fears failure limits his activities. Failure is only the opportunity to more intelligently begin again.”

 

A. Betty Ford

B. Francis Ford Coppola

C. Henry Ford

 

4. “A nation of sheep will beget a government of wolves.”

 

A. Edward R. Murrow

B. Shari Lewis

C. Luciano Pavarotti

 

5. “Our fast-food culture has brainwashed us to believe that nature is dangerous and outside ourselves. The easiest and most beautiful way to reconnect with nature is to reconnect with our food sources.”

 

A. Alice Waters

B. Ronald McDonald

C. Louis Leakey

 

6. “Men do not suspect faults which they do not commit.”

 

A. Bob Hope

B. Samuel Johnson

C. Lionel Messi

 

7. “I would much rather have men ask why I have no statue, than why I have one.”

 

A. Alexander the Great

B. Carnac the Magnificent

C. Cato the Elder

 

8. “Lord, what fools these mortals be!”

 

A. Rick Perry

B. William Shakespeare

C. F. Scott Fitzgerald

 

9. “When I read about the evils of drinking, I gave up reading.”

 

A. Henny Youngman

B. Lindsay Lohan

C. Mahatma Gandhi

 

10. “I’ve always thought a hotel ought to offer optional small animals…. I mean a cat to sleep on your bed at night, or a dog of some kind to act pleased when you come in. You ever notice how a hotel room feels so lifeless?”

 

A. Tom Bodett

B. Anne Tyler

C. Abraham Lincoln

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is a consoling thought that gardens and their laws of birth and death endure, while political crises and panaceas appear only to vanish.” – Vida D. Scudder

 (Scudder, 1861-1954, was an American writer, educator and social reformer.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #307

Published February 10, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Most people spend more time and energy going around problems than in trying to solve them.”

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“An idea isn’t worth much until a man is found who has the energy and ability to make it work.” –  William Feather

 (Feather, 1889-1981, was an American author and publisher.)

Take Our Quiz!

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #270

Published May 27, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“Instead of giving a politician the keys to the city, it might be

 better to change the locks.”  ~Doug Larson

 (Larson was a syndicated newspaper columnist based in Wisconsin.)

 

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations