What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)



1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”


A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy


2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”


A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip


3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”


A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli


4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”


A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi


5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”


A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote


6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”


A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow


7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”


A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee


8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”


A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson


9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”


A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner


10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”


A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston



Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.








Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s