What’s Your Quotation Quotient? #457

Published January 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “In wartime, truth is so precious that she should always be attended by a bodyguard of lies.”


A. Winston Churchill

B. Walter Cronkite

C. Dan Aykroyd


2. “The hills are alive with the sound of music/ With songs they have sung for a thousand years/ The hills fill my heart with the sound of music/ My heart wants to sing every song it hears.”


A. Lennon & McCartney

B. Simon & Garfunkel

C. Rodgers & Hammerstein


3. “An archaeologist is the best husband a woman can have. The older she gets, the more interested he is in her.”


A. Agatha Christie

B. Justin Bieber

C. Mary Leakey


4. “It is a quiet and peaceful place – and a fitting place for the remains of this greatest of sea tragedies to rest.”


A. Herman Melville

B. Robert Ballard

C. SpongeBob SquarePants


5. “Human happiness and moral duty are inseparably connected.”


A. George Washington

B. Simon Cowell

C. Salvador Dali


6. “The great nations have always acted like gangsters, and the small nations like prostitutes.”


A. Pope Francis

B. Stanley Kubrick

C. Rufus T. Firefly


7. “Should we require a seven-day waiting period to have a child, and if so, would it be called the Brady Bunch bill?”


A. James Brady

B. Barack Obama

C. Bill Maher


8. “Over increasingly large areas of the United States, spring now comes unheralded by the return of the birds, and the early mornings are strangely silent where once they were filled with the beauty of bird song.”


A. Rachel Carson

B. Lance Armstrong

C. John James Audubon


9. “Something is always born of excess: great art was born of great terror, great loneliness, great inhibitions, instabilities, and it always balances them.”


A. Walt Disney

B. Anaïs Nin

C. Calvin Coolidge


10. “Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.”


A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. Theodore Roosevelt




Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Onion soup sustains. The process of making it is somewhat like the process of learning to love. It requires commitment, extraordinary effort, time, and will make you cry.”

–Ronni Lundy, b. 1949, is an American journalist and cookbook author.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s