What’s Your Quotation Quotient? #469

Published April 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “To me old age is always fifteen years older than I am.”

 

A. Billy Barty

B. Barbara Boxer

C. Bernard Baruch

 

2. “Only in growth, reform, and change, paradoxically enough, is true security to be found.”

 

A. Ann Morrow Lindbergh

B. Nikita Khrushchev

C. Charlie Chaplin

 

3. “I long to accomplish a great and noble task, but it is my chief duty to accomplish small tasks as if they were great and noble.”

 

A. Colin Kaepernick

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

4. “Canada is a country without a cuisine.  When’s the last time you went out for Canadian?”

 

A. Mickey Mantle

B. Marilyn Monroe

C. Mike Myers

 

5. “April is the cruelest month, breeding/ Lilacs out of the dead land, mixing/ Memory and desire, stirring/ Dull roots with spring rain.”

 

A. T.S. Eliot

B. Clint Eastwood

C. Edgar Allan Poe

 

6. “Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”

 

A. Charles Koch

B. Mahatma Gandhi

C. Stephen Curry

 

7. “Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. John McCain

C. James Dean

 

8. “Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”

 

A. Ho Chi Minh

B. Clarence Thomas

C. Kurt Vonnegut

 

9. “Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd.”

 

A. Pelé

B. Voltaire

C. Prince

 

10. “As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being.”

 

A. Ralph Nader

B. Yogi Berra

C. Carl Jung

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Knowledge is knowing a tomato is a fruit; wisdom is not putting it in a fruit salad.”

–Miles Kington, 1941-2008, was a British writer, humorist, and musician.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #468

Published March 27, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!'”

 

A. Mitch McConnell

B. Robin Williams

C. Martin Luther King

 

2. “Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.”

 

A. Arnold Schwarzenegger

B. Jake Tapper

C. Anais Nin

 

3. “To educate a man in mind and not in morals is to educate a menace to society.” 

 

A. Rachael Ray

B. O. J. Simpson

C. Theodore Roosevelt

 

4. “The thing that impresses me most about America is the way parents obey their children.”

 

A. King Edward VIII

B. Raúl Castro

C. Bruce Springsteen

 

5. “The things I want to know are in books; my best friend is the man who’ll get me a book I ain’t read.”

A. Abraham Lincoln

B. Bill Gates

C. Wilt Chamberlain

 

6. “‘The time has come,’ the Walrus said,/ ‘To talk of many things:/ Of shoes–and ships–and sealing-wax–/ Of cabbages–and kings–/ And why the sea is boiling hot–/And whether pigs have wings.'”

 

A. Dr. Seuss

B. Lewis Carroll

C. Ernest Hemingway

 

7. “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

 

A. Marilyn Monroe

B. Henry David Thoreau

C. John Kasich

 

8. “If you want to see the heroic, look at those who can love in return for hatred. If you want to see the brave, look for those who can forgive.”

 

A. The Art of the Deal

B. Dianetics

C. Bhagavad Gita

 

9. “You know that a given in life in human nature, is that at a sporting event, a baseball game, a football game, you never introduce a politician, is because he’ll be booed. I don’t care if he’s the most beloved person in the world, its part of the game.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Russell

C. Mark Zuckerberg

 

10. “Easter is so disappointing. You suffer all the way through lent, and what do you get for it? A ham.”

 

A. Garrison Keillor

B. Pope Francis

C. George Washington

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.”

― Pablo Neruda, 1904-1973, a Chilean poet, diplomat, and politician, won the Nobel Prize for Literature in 1971.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #467

Published March 20, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting some on yourself.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Paris Hilton

C. Francisco Franco

 

2. “The words ‘Kiss Kiss Bang Bang,’ which I saw on an Italian movie poster, are perhaps the briefest statement imaginable of the basic appeal of movies.”

 

A. Pauline Kael

B. Mark Twain

C. Charlie Chaplin

 

3. “I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”

 

A. Harry S. Truman

B. Ted Cruz

C. Donald Trump

 

4. “To the people I forgot, you weren’t on my mind for some reason and you probably don’t deserve any thanks anyway.”

 

A. Sally Field

B. Eminem

C. Meryl Streep

 

5. “The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.”

 

A. Albert Einstein

B. Rod Serling

C. Ben Carson

 

6. “This nation has tossed its cap over the wall of space, and we have no choice but to follow it.”

 

A. Leonid Brezhnev

B. John F. Kennedy

C. Pat Paulsen

 

7. “When it comes right down to it, nothing has changed. The English sentence is just as difficult to write as it ever was.”

 

A. Vladimir Putin

B. William Shakespeare

C. John Steinbeck

 

8. “People in the media say they must look at the president with a microscope. Now, I don’t mind a microscope, but boy, when they use a proctoscope, that’s going too far.”

 

A. Richard Nixon

B. Barack Obama

C. Dr. Mehmet Oz

 

9. “Children are not our creations but our guests.”

 

A. Tom Bodett

B. John Updike

C. Sarah Palin

 

10. “There are things that happen between a man and a woman in the dark – that sort of make everything else seem – unimportant.”

 

A. Dakota Fanning

B. Indiana Jones

C. Tennessee Williams

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You must remember this/ A kiss is just a kiss, a sigh is just a sigh./ The fundamental things apply/ As time goes by.”

–Herman Hupfeld, 1894-1951, was an American songwriter who composed “As Time Goes By,” featured in the film “Casablanca.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #466

Published March 13, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Woman begins by resisting a man’s advances and ends by blocking his retreat.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Richard Nixon

C. Oscar Wilde

 

2. “I remember summing up what I took to be our destiny, in conversation with my best friend at Chartres, by the formula, ‘Term, holidays, term, holidays, till we leave school, and then work, work, work till we die.’”

 

A. Jerry Lewis

B. C.S. Lewis

C. Jerry Lee Lewis

 

3. “On stage, I make love to 25,000 different people, then I go home alone.”

 

A. Janis Joplin

B. Taylor Swift

C. Donald Trump

 

4. “Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings. It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one’s mind.”

 

A. Willie Mays

B. Mark Twain

C. Mitt Romney

 

5. “Country is soul music for white people.”

 

A. Paul Shaffer

B. Benjamin Franklin

C. Luciano Pavarotti

 

6. “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

 

A. John McCain

B. Mikhail Gorbachev

C. Dwight D. Eisenhower

 

7. “Thank God we’re living in a country where the sky’s the limit, the stores are open late and you can shop in bed thanks to television.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joan Rivers

C. Michelle Obama

 

8. “Intelligence–yes, but of what kind and aim? There is the intelligence of Socrates, and the intelligence of a thief or a forger.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Ho Chi Minh

C. Bernard Madoff

 

9. “When we got into office, the thing that surprised me most was to find that things were just as bad as we’d been saying they were.”

 

A. Don Draper

B. John F. Kennedy

C. Arnold Schwarzenegger

 

10. “The phrase ‘domestic cat’ is an oxymoron.”

 

A. George Washington

B. George Soros

C. George Will

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“To be sure, the dog is loyal. But why, on that account, should we take him as an example? He is loyal to man, not to other dogs. ”

― Karl Kraus, 1874-1936, was an Austrian writer, known for his satire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes