What’s Your Quotation Quotient? #443

Published September 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “There never was a good war or a bad peace.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Benjamin Franklin

C. Ivan Pavlov

2. “The night/ Hath been to me a more familiar face/ Than that of man; and in her starry shade/ Of dim and solitary loveliness/ I learned the language of another world.”

A. Shel Silverstein

B. Colin Kaepernick

C. Lord Byron

3. “I put things down on sheets of paper and stuff them in my pockets. When I have enough, I have a book.”

A. John Lennon

B. Leo Tolstoy

C. Arnold Palmer

4. “Early to rise and early to bed makes a male healthy, wealthy, and dead. ”

A. James Thurber

B. James Taylor

C. James Madison

5. “Jury — A group of twelve men who, having lied to the judge about their hearing, health and business engagements, have failed to fool him.”

A. Socrates

B. Nancy Grace

C. H. L. Mencken

6. “This was the most unkindest cut of all.”

A. Scott Walker

B. William Shakespeare

C. Jackie Collins

7. “A single sunbeam is enough to drive away many shadows.”

A. St. Francis of Assisi

B. Sarah Silverman

C. Bernie Sanders

8. “The history of human opinion is scarcely anything more than the history of human errors.”

A. Pelé

B. Eminem

C. Voltaire

9. “My problem lies in reconciling my gross habits with my net income.”

A. Errol Flynn

B. Gerald Ford

C. George Washington Carver

10. “Always go to other people’s funerals, otherwise they won’t come to yours.”

A. Yogi Bear

B. Yogi Berra

C. Maharishi Mahesh Yogi


Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

~ Howard Thurman, 1899-1981, was an American theologian, educator, author, and civil rights leader.

Leave a comment

Filed under Errol Flynn, Howard Thurman, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, St. Francis of Assisi, Voltaire, Yogi Berra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s