Tag Archives: Stephen King

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #302

Published January 6, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“People want to know why I do this, why I write such gross stuff. I like to tell them I have the heart of a small boy… and I keep it in a jar on my desk.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“As to the Seven Deadly Sins, I deplore Pride, Wrath, Lust, Envy, and Greed. Gluttony and Sloth I pretty much plan my day around.” – Robert Brault

 (Blaut is a free-lance writer from Connecticut.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #255

Take the Quiz!

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Why do you want to shut out of your life any uneasiness, any misery, any depression, since after all you don’t know what work these conditions are doing inside you?” – Rainer Maria Rilke

 (Rilke, 1875-1926, was a German writer and poet. He is considered one of the greatest lyric poets of modern Germany.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations