Tag Archives: Arlen Grossman

What’s Your Quotation Quotient? #473

Published May 1, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “People seem to enjoy things more when they know a lot of other people have been left out of the pleasure.”

 

A. Russell Baker

B. Stephen Hawking

C. George Custer

 

2. “Marriage is popular because it combines the maximum of temptation with the maximum of opportunity.”

 

A. Ron Howard

B. Calvin Coolidge

C. George Bernard Shaw

 

3. “Parents used to have children in order to assist on the farm or ranch; today they have them for tech support.”

 

A. Confucius

B. Arlen Grossman

C. Paul Ryan

 

4. “What is hell?/ Hell is oneself,/ Hell is alone, the other figures in it/ Merely projections. There is nothing to escape from/ And nothing to escape to. One is always alone.”

 

A. Julie Andrews

B. T. S. Eliot

C. Will Rogers

 

5. “Heeeere’s Johnny!”

 

A. Ed McMahon

B. Jack Nicholson

C. John F. Kennedy

 

6. “Our houses are such unwieldy property that we are often imprisoned rather than housed in them.”

 

A. Henry Aaron

B. Henry Kissinger

C. Henry David Thoreau

 

7. “Be not afraid of greatness. Some are born great, some achieve greatness, and others have greatness thrust upon them.”

 

A. Carly Fiorina

B. William Shakespeare

C. Barry Manilow

 

8. “You cannot be serious!”

 

A. Rudyard Kipling

B. Pope Francis

C. John McEnroe

 

9. “The issue isn’t just jobs. Even slaves had jobs. The issue is wages.”

 

A. Jim Hightower

B. Harriet Tubman

C. Robert Frost

 

10. “Most persons have died before they expire, — died to all earthly longings, so that the last breath is only, as it were, the locking of the door of the already deserted mansion.”

 

A. Tom Selleck

B. Oliver Wendell Holmes, Sr.

C. Johann Sebastian Bach

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A and/or B , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“We hear war called murder. It is not: it is suicide.”

–Ramsay MacDonald, 1866-1937, was Britain’s first Labour Party Prime Minister.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #338

*Quotation Quotient

  (Published September 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The long-term accommodation that protects marriage and other such relationships is… forgetfulness.”

A. Hillary Clinton

B. Alice Walker

C. Lorne Greene

2. “If only we could have two lives: the first in which to make one’s mistakes, which seem as if they have to be made; and the second in which to profit by them.”

A. D. H. Lawrence

B. Lawrence Welk

C. Jennifer Lawrence

 3. “The greatest purveyor of violence in the world:  My own Government, I can not be Silent.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Bashar al-Assad

C. Alexander Solzhenitsyn

4. “The really frightening thing about middle age is that you know you’ll grow out of it.”

A. Albert Einstein

B. Taylor Swift

C. Doris Day

5. “The increase in a corporation’s P.R. ad budget goes up in direct proportion to the degree of harm done to consumers and/or the environment.”

A. Thomas Jefferson

B. Sam Walton

C. Arlen Grossman

6. “We may eventually come to realize that chastity is no more a virtue than malnutrition.”

A. Alex Comfort

B. Anderson Cooper

C. Andrew Carnegie

7. “I’m mad as hell, and I’m not going to take this anymore.”

A. “The Silence of the Lambs”

B. “Network”

C. “The Shining”

8. “I tell myself that God gave my children many gifts – spirit, beauty, intelligence, the capacity to make friends and to inspire respect. There was only one gift he held back – length of life.”

A. Rose Kennedy

B. Joseph Jackson

C. Bill Maher

9. “A ‘No’ uttered from the deepest conviction is better than a ‘Yes’ merely uttered to please, or worse, to avoid trouble.”

A. William McKinley

B. Lewis Black

C. Mahatma Gandhi

10. “For all is like an ocean, all flows and connects; touch it in one place and it echoes at the other end of the world.”

A. Mark Twain

B. Fyodor Dostoyevsky

C. Kelly Clarkson

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Everything that needs to be said has already been said. But since no one was listening, everything must be said again.” – André Gide

(Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in literature in 1947.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?