What’s Your Quotation Quotient? #472

Published April 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Movies are real! Music is real! It affects people, it’s real. The other night I went to a club and I watched a DJ control an entire room. Even politicians can’t do that.”


A. Prince

B. Oprah

C. Cher


2. “If the world were merely seductive, that would be easy. If it were merely challenging, that would be no problem. But I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day.”


A. Hillary Clinton

B. Charles Manson

C. E.B. White


3. “Judges commonly are elderly men, and are more likely to hate at sight any analysis to which they are not accustomed, and which disturbs repose of mind, than to fall in love with novelties.”


A. Clarence Thomas

B. Oliver Wendell Holmes

C. Sally Field


4. “Our greatest foes, and whom we must chiefly combat, are within.”


A. Amy Schumer

B. Miguel de Cervantes

C. Barry Manilow


5. “It is better to have loafed and lost than never to have loafed at all.


A. James Franco

B. James Bond

C. James Thurber


6. “It takes twenty years to become an overnight success.”


A. William Hung

B. Eddie Cantor

C. Ferdinand Magellan


7. “Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason which today arm you against the present.”


A. Marcus Aurelius

B. Alex Rodriguez

C. George Carlin


8. “For though I know he loves me,/  To-night my heart is sad;/ His kiss was not so wonderful/ As all the dreams I had.”


A. Madonna

B. Bob Newhart

C. Sara Teasdale


9. “Why is propaganda so much more successful when it stirs up hatred than when it tries to stir up friendly feeling?”


A. Bertrand Russell

B. Donald Trump

C. Abraham Lincoln


10. “It can hardly be a coincidence that no language on earth has ever produced the expression, ‘As pretty as an airport.’”


A. Ted Striker

B. Douglas Adams

C. Ulysses S. Grant



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Who has seen the wind?/ Neither you nor I:/ But when the trees bow down their heads,/ The wind is passing by.”

–Christina Rossetti, 1830-1894, was an English poet.
















Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s