Tag Archives: Vladimir Lenin

What’s Your Quotation Quotient? #475

Published May 15, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds.”


A. Jimmy Carter

B. J. Edgar Hoover

C. Albert Einstein


2. “If God has made us in his image, we have returned him the favor.”


A. Voltaire

B. Dana Scully

C. Rick Warren


3. “It’s not what you look at that matters, it’s what you see.”


A. Henry David Thoreau

B. Neil Patrick Harris

C. John Wilkes Booth


4. “I believe that children are the future. Teach them well and let them lead the way.”


A. Bob Dylan

B. Whitney Houston

C. Kim Jong-un


5. “An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does truth become error because nobody sees it.”


A. George Stephanopoulos

B. Donald Trump

C. Mahatma Gandhi


6. “A lie told often enough becomes the truth.”


A. George W. Bush

B. Vladimir Lenin

C. Bing Crosby


7. “I have returned. By the grace of Almighty God our forces stand again on Philippine soil.”


A. Douglas Adams

B. Douglas MacArthur

C. Douglas Fairbanks


8. “Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”


A. Aristotle

B. Eminem

C. Pelé


9. “The only thing my husband and I have in common is that we were married on the same day.”


A. Angela Merkel

B. Princess Diane

C. Phyllis Diller


10. “It would be so nice if something made sense for a change.”


A. Lewis Carroll

B. Reince Priebus

C. Robert De Niro



Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6- B, 7-B , 8-A , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

–A. J. Liebling, 1904-1963, an American journalist, wrote frequently for the New Yorker.









Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #360

*Quotation Quotient

(Published February 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “When people shake their heads because we are living in a restless age, ask them how they would like to live in stationary one, and do without change.”

A. Bruno Mars

B. George Bernard Shaw

C. Sir Isaac Newton


2. “A lie told often enough becomes the truth.”

A. Vladimir Lenin

B. Vladimir Putin

C. Vladimir Guerrero


3. “Economic forecasters exist to make astrologers look good.”

A. Carroll Righter

B. Henry Fonda

C. Robert Reich

4. “Poverty is not a condition that afflicts only the poor, it is a condition that weakens all of us.”

A. Newt Gingrich

B. Bill Monning

C. Jason Alexander


5. “Good people are good because they’ve come to wisdom through failure. We get very little wisdom from success, you know.”

A. William Saroyan

B. Frederic Chopin

C. Ricky Ricardo


6. “There are two reasons why I am successful in show business and I am standing on both of them.”

A. Betty Crocker

B. Betty Grable

C. Betty White


7. “I stopped believing in Santa Claus when I was six. Mother took me to see him in a department store and he asked for my autograph.”

A. Nelson Mandela

B. Abraham Lincoln

C. Shirley Temple


8. “The scars left from the child’s defeat in the fight against irrational authority are to be found at the bottom of every neurosis.”

A. Maggie Smith

B. Erich Fromm

C. Chang Kai-shek


9. “Marriage is a fine institution, but I’m not ready for an institution.”

A. Norman Vincent Peale

B. Billy Crystal

C. Mae West


10. “On Spaceship Earth there are no passengers; everybody is a member of the crew. We have moved into an age in which everybody’s activities affect everybody else.”

A. Marshall McLuhan

B. Sheldon Cooper

C. Theodore Roosevelt


Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Less and less are we able to locate our lives meaningfully in the pageant of history. More and more do we find ourselves retreating to the sanctuary of an insulated individualism, sealed off in our private concerns from the larger events which surround us.” – Robert Heilbroner

 (Heilbroner, 1919-2005, was an American economist and a professor of economic history.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #306

Published February 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The reason women don’t play football is because 11 of them would never wear the same outfit in public.” 


“If (the Super Bowl is) the ultimate game, why are they playing it again next year?” – Duane Thomas

 (Running back Thomas helped Dallas win the Super Bowl in 1972.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #237


“Television news is like a lightning flash. It makes a loud noise, lights up everything around it, leaves everything else in darkness and then is suddenly gone.”—Hodding Carter

 (Carter, 1907-1972, was a Pulitzer Prize-winning Southern journalist.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations