Tag Archives: A. J. Liebling

What’s Your Quotation Quotient? #475

Published May 15, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds.”

 

A. Jimmy Carter

B. J. Edgar Hoover

C. Albert Einstein

 

2. “If God has made us in his image, we have returned him the favor.”

 

A. Voltaire

B. Dana Scully

C. Rick Warren

 

3. “It’s not what you look at that matters, it’s what you see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Neil Patrick Harris

C. John Wilkes Booth

 

4. “I believe that children are the future. Teach them well and let them lead the way.”

 

A. Bob Dylan

B. Whitney Houston

C. Kim Jong-un

 

5. “An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does truth become error because nobody sees it.”

 

A. George Stephanopoulos

B. Donald Trump

C. Mahatma Gandhi

 

6. “A lie told often enough becomes the truth.”

 

A. George W. Bush

B. Vladimir Lenin

C. Bing Crosby

 

7. “I have returned. By the grace of Almighty God our forces stand again on Philippine soil.”

 

A. Douglas Adams

B. Douglas MacArthur

C. Douglas Fairbanks

 

8. “Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”

 

A. Aristotle

B. Eminem

C. Pelé

 

9. “The only thing my husband and I have in common is that we were married on the same day.”

 

A. Angela Merkel

B. Princess Diane

C. Phyllis Diller

 

10. “It would be so nice if something made sense for a change.”

 

A. Lewis Carroll

B. Reince Priebus

C. Robert De Niro

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6- B, 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

–A. J. Liebling, 1904-1963, an American journalist, wrote frequently for the New Yorker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #323

*Quotation Quotient

  (Published June 2, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Freedom is the right to tell people what they do not want to hear.”

A. George Orwell

B. Rush Limbaugh

C. Dom DeLuise

2. “Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

A. A. J. Liebling

B. Rupert Murdoch

C. Johannes Gutenberg

3. “When you have to make a choice and don’t make it, that is in itself a choice.”

A. LeBron James

B. Tommy James

C. William James

4. “I have examined myself thoroughly and come to the conclusion that I don’t need to change much.”

A. Donald Trump

B. Sigmund Freud

C. John Hancock

5. “You want me to strap her to the hood?…She’ll be fine. It’s not as if it’s going to rain or something.”

A. “Animal House”

B. “King Kong”

C. “National Lampoon’s Vacation”

6. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

A. Erich Fromm

B. Benjamin Franklin

C. Kathy Griffin

7. “The truth is incontrovertible. Malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end, there it is.”

A. Ronald Reagan

B. Winston Churchill

C. Tom Cruise

8. “As is the generation of leaves, so is that of humanity./ The wind scatters the leaves on the ground, but the live timber/ Burgeons with leaves again in the season of spring returning./ So one generation of men will grow while another dies.”

A. Homer Simpson

B. Homer

C. Winslow Homer

9. “To do injustice is more disgraceful than to suffer it.”

A. Plato

B. Karel

C. Bono

10. All I know is what I read in the papers.”

A. Forrest Gump

B. Michele Bachmann

C. Will Rogers

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Wisdom tells me I am nothing./ Love tells me I am everything./

Between the two, my life flows.”

   ~Sri Nisargadatta Maharaj

 (Maharaj, 1897-1981, was an Indian spiritual teacher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?