What’s Your Quotation Quotient? #475

Published May 15, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds.”


A. Jimmy Carter

B. J. Edgar Hoover

C. Albert Einstein


2. “If God has made us in his image, we have returned him the favor.”


A. Voltaire

B. Dana Scully

C. Rick Warren


3. “It’s not what you look at that matters, it’s what you see.”


A. Henry David Thoreau

B. Neil Patrick Harris

C. John Wilkes Booth


4. “I believe that children are the future. Teach them well and let them lead the way.”


A. Bob Dylan

B. Whitney Houston

C. Kim Jong-un


5. “An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does truth become error because nobody sees it.”


A. George Stephanopoulos

B. Donald Trump

C. Mahatma Gandhi


6. “A lie told often enough becomes the truth.”


A. George W. Bush

B. Vladimir Lenin

C. Bing Crosby


7. “I have returned. By the grace of Almighty God our forces stand again on Philippine soil.”


A. Douglas Adams

B. Douglas MacArthur

C. Douglas Fairbanks


8. “Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”


A. Aristotle

B. Eminem

C. Pelé


9. “The only thing my husband and I have in common is that we were married on the same day.”


A. Angela Merkel

B. Princess Diane

C. Phyllis Diller


10. “It would be so nice if something made sense for a change.”


A. Lewis Carroll

B. Reince Priebus

C. Robert De Niro



Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6- B, 7-B , 8-A , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

–A. J. Liebling, 1904-1963, an American journalist, wrote frequently for the New Yorker.









Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s