Tag Archives: George Eliot

What’s Your QQ*? #406

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 4, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

 

A. Erich Fromm

B. Franklin D. Roosevelt

C. Dr. Benjamin Spock

 

2. “Gossip is the opiate of the oppressed.”

 

A. Katie Couric

B. Karl Marx

C. Erica Jong

 

3. “He that is the author of war lets loose the whole contagion of hell and opens a vein that bleeds a nation to death.”

 

A. Thomas Paine

B. Colin Powell

C. Mickey Spillane

 

4. “’Abroad,’ that large home of ruined reputations.”

 

A. George Washington

B. George Eliot

C. George Foreman

 

5. “I shall stick to my resolution of writing always what I think no matter whom it offends.”

 

A. Charles Schulz

B. Julia Ward Howe

C. Robert Frost

 

6. “I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.”

 

A. Charles Chaplin

B. Arnold Schwarzenegger

C. Dan Quayle

 

7. “It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”

 

A. B. F. Skinner

B. Roger Bannister

C. Confucius

 

8. “The Founding Fathers in their wisdom decided that children were an unnatural strain on parents. So they provided jails called schools, equipped with tortures called an education. School is where you go between when your parents can’t take you and industry can’t take you.”

 

A. Sally Field

B. Thomas Jefferson

C. John Updike

 

9. “Common looking people are the best in the world: that is the reason the Lord makes so many of them.”

 

A. Jennifer Aniston

B. Abraham Lincoln

C. Pocahontas

 

10. “Let us therefore brace ourselves to our duty and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: ‘This was their finest hour.’”

 

A. David Cameron

B. Paul McCartney

C. Winston Churchill

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Oh, the secret life of man and woman–dreaming how much better we would be than we are if we were somebody else or even ourselves, and feeling that our estate has been unexploited to its fullest.” ―Zelda Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1900-1948, was an American novelist and wife of F. Scott Fitzgerald.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #286

Published September 16, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“An election is coming. Universal peace is declared and the foxes have a sincere interest in prolonging the lives of the poultry.” (see quote #10)

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“It is always the best policy to speak the truth–unless, of course, you are an exceptionally good liar.” –  Jerome K. Jerome

 (Jerome, 1859-1927, was an English writer and humorist.)

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #263

Published April 1, 2012 in the Monterey County Herald

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I hope life isn’t a big joke, because I don’t get it.” – Jack Handey

 (Handey performed “Deep Thoughts, by Jack Handey” on “Saturday Night Live” in the 1990s.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #259

Published March 4, 2012 in the Monterey County Herald

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

 “There’s a great power in words, if you don’t hitch too many of them together.” – Josh Billings

 (Josh Billings was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw, 1818-1885.)

Special Note: This quiz marks the five-year anniversary of “What’s My QQ?” I wish to thank the Monterey County Herald for allowing me the opportunity and space in the newspaper every week, and to my loyal readers (both of you) who inspire me in my continuing effort to be creative with other people’s words.


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations