Tag Archives: “Casablanca”

What’s Your QQ*? #347

*Quotation Quotient

  (Published November 17, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “We think our civilization near its meridian, but we are yet only at the cock-crowing and the morning star. In our barbarous society the influence of character is in its infancy.”

 A. Toronto Mayor Rob Ford

B. Ralph Waldo Emerson

C. Confucius

 

2. “Death is no more than passing from one room into another. But there’s a difference for me, you know. Because in that other room I shall be able to see.”

A. Mary Ingalls

B. Chelsea Handler

C. Helen Keller

 

3. “A horse! a horse! my kingdom for a horse!”

A. William Shakespeare

B. Brian Boudreau

C. Gary Stevens

 

4. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

A. J. Edgar Hoover

B. Anthony Weiner

C. Ernest Hemingway

 

5. Los Angeles: “Nineteen suburbs in search of a metropolis.”

A. H.L. Mencken

B. Bill Maher

C. Clark Kent

 

6. “And that’s the way it is.”

A. Edward R. Murrow

B. Walter Cronkite

C. Dina Ruiz Eastwood

 

7. “I hate housework. You make the beds, you wash the dishes and six months later you have to start all over again.”

A. Princess Diana

B. Martha Stewart

C. Joan Rivers

 

8. “The nationalist not only does not disapprove of atrocities committed by his own side, but he has a remarkable capacity for not even hearing about them.”

A. George Orwell

B. Rob Reiner

C. Eric Holder

 

9. “Round up the usual suspects.”

A. “Risky Business”

B. “The Treasure of Sierra Madre”

C. “Casablanca”

 

10. “It’s hard to be religious when certain people are never incinerated by bolts of lightning.”

A. Thomas Hobbes

B. Calvin and Hobbes

C. Joel Osteen

 

Answers:  1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Life isn’t fair, it’s just fairer than death, that’s all.” – William Goldman

 

(Goldman, b. 1931-, is an American novelist, playwright and screenwriter.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #254

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“An expert is a man who has made all the mistakes which can be made, in a narrow field.” – Niels Bohr

 (Bohr, 1885-1962, was a Nobel Prize-winning Danish Physicist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations