What’s Your QQ*? #419

(Published April 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “What could be worse than getting to the end of your life and realizing you hadn’t lived it?”        


A. Edward Norton

B. Edward Snowden

C. Edward Albee


2. “Humor is emotional chaos remembered in tranquility.”


A. James Thurber

B. Sarah Silverman

C. Thomas Edison


3. “God has cared for these trees, saved them from drought, disease, avalanches, and a thousand tempests and floods. But he cannot save them from fools.”


A. John Lennon

B. John Muir

C. John Travolta


4. “I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires.”


A. Will Farrell

B. Susan B. Anthony

C. Nikita Khrushchev


5. “Be still, sad heart! and cease repining;/ Behind the clouds is the sun still shining;/ Thy fate is the common fate of all,/ Into each life some rain must fall,/ Some days must be dark and dreary.”


A. Billy Joel

B. Shel Silverstein

C. Henry Wadsworth Longfellow


6. “The town was so dull that when the tide went out it refused to come back.”


A. Fred Allen

B. Jason Burnett

C. Bill Kampe


7. “Democracy don’t rule the world/ You’d better get that in your head/  This world is ruled by violence/ But I guess that’s better left unsaid.”


A. Bob Dylan

B. Donald Rumsfeld

C. Robert Frost


8. “When you are down and out something always turns up – and it is usually the noses of your friends.”


A. Frédéric Chopin

B. Orson Welles

C. James Naismith


9. “The American dream does not come to those who fall asleep.”


A. Richard Nixon

B. Martina Navratilova

C. Ruth Bader Ginsburg


10. “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”


A. George Foreman

B. George Washington

C. George Carlin



Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“No social system in any country will bring us happiness, health, and prosperity unless it is inspired by something greater than materialism.”

– Clement R. Attlee, 1883-1967, was a Labour Party leader and British prime minister from 1945-1951.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s