Tag Archives: Fred Allen

What’s Your QQ*? #419

(Published April 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “What could be worse than getting to the end of your life and realizing you hadn’t lived it?”        

 

A. Edward Norton

B. Edward Snowden

C. Edward Albee

 

2. “Humor is emotional chaos remembered in tranquility.”

 

A. James Thurber

B. Sarah Silverman

C. Thomas Edison

 

3. “God has cared for these trees, saved them from drought, disease, avalanches, and a thousand tempests and floods. But he cannot save them from fools.”

 

A. John Lennon

B. John Muir

C. John Travolta

 

4. “I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires.”

 

A. Will Farrell

B. Susan B. Anthony

C. Nikita Khrushchev

 

5. “Be still, sad heart! and cease repining;/ Behind the clouds is the sun still shining;/ Thy fate is the common fate of all,/ Into each life some rain must fall,/ Some days must be dark and dreary.”

 

A. Billy Joel

B. Shel Silverstein

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “The town was so dull that when the tide went out it refused to come back.”

 

A. Fred Allen

B. Jason Burnett

C. Bill Kampe

 

7. “Democracy don’t rule the world/ You’d better get that in your head/  This world is ruled by violence/ But I guess that’s better left unsaid.”

 

A. Bob Dylan

B. Donald Rumsfeld

C. Robert Frost

 

8. “When you are down and out something always turns up – and it is usually the noses of your friends.”

 

A. Frédéric Chopin

B. Orson Welles

C. James Naismith

 

9. “The American dream does not come to those who fall asleep.”

 

A. Richard Nixon

B. Martina Navratilova

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”

 

A. George Foreman

B. George Washington

C. George Carlin

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“No social system in any country will bring us happiness, health, and prosperity unless it is inspired by something greater than materialism.”

– Clement R. Attlee, 1883-1967, was a Labour Party leader and British prime minister from 1945-1951.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #383

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A telescope will magnify a star a thousand times, but a good press agent can do even better.”

 

A. Fred Allen

B. Fred Astaire

C. Fred Flintstone

 

2. “Yes the truth is that men’s ambition and their desire to make money are among the most frequent causes of deliberate acts of injustice.”

 

A. Will Rogers

B. Chris Christie

C. Aristotle

 

3. “I don’t deserve this award, but I have arthritis and I don’t deserve that either.”

 

A. Sally Field

B. Jack Benny

C. Audie Murphy

 

4. “This is the second time in our history that there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time.”

 

A. Neville Chamberlain

B. Angie Dickinson

C. Winston Churchill

 

5. “Anger is the most impotent of passions. It effects nothing it goes about, and hurts the one who is possessed by it more than the one against whom it is directed.”

 

A. Mel Gibson

B. Carl Sandburg

C. Howard Hughes

 

6. “Glory is fleeting, but obscurity is forever.”

 

A. Wayne Gretzky

B. Joan of Arc

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “I only went out for a walk, and finally concluded to stay out till sundown; for going out, I found, was really going in.”

 

A. John Muir

B. Rocky Balboa

C. Theodore Roosevelt

 

8. “I love to think of nature as an unlimited broadcasting station, through which God speaks to us every hour, if we will only tune in.”

A. George Carlin

B. George Washington Carver

C. George Washington

 

9. “The test of our progress is not whether we add to the abundance of those who have much. It is whether we provide enough to those who have little.”

 

A. Michele Bachmann

B. Franklin Delano Roosevelt

C. Joseph Stalin

 

10. “Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships.”

 

A. Rosalynn Carter

B. Charles Dickens

C. Sharon Stone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                    

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 Television: “I didn’t ever dream it would be so good, the color and everything. It is beyond my expectations. But the programs! I would never let my children even come close to this thing!” – Vladimir Zworykin

 (Zworykin, 1889-1982, a Russian-born American electronic engineer and inventor, has been called the “Father of Television.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #250

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Happiness is too many things these days for anyone to wish it on anyone lightly. So let’s just wish each other a bileless New Year and leave it at that.”  – Judith Crist

 (Crist, now 89, was one of New York’s foremost film and theater critics.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations