Tag Archives: Susan B. Anthony

What’s Your QQ*? #419

(Published April 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “What could be worse than getting to the end of your life and realizing you hadn’t lived it?”        

 

A. Edward Norton

B. Edward Snowden

C. Edward Albee

 

2. “Humor is emotional chaos remembered in tranquility.”

 

A. James Thurber

B. Sarah Silverman

C. Thomas Edison

 

3. “God has cared for these trees, saved them from drought, disease, avalanches, and a thousand tempests and floods. But he cannot save them from fools.”

 

A. John Lennon

B. John Muir

C. John Travolta

 

4. “I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires.”

 

A. Will Farrell

B. Susan B. Anthony

C. Nikita Khrushchev

 

5. “Be still, sad heart! and cease repining;/ Behind the clouds is the sun still shining;/ Thy fate is the common fate of all,/ Into each life some rain must fall,/ Some days must be dark and dreary.”

 

A. Billy Joel

B. Shel Silverstein

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “The town was so dull that when the tide went out it refused to come back.”

 

A. Fred Allen

B. Jason Burnett

C. Bill Kampe

 

7. “Democracy don’t rule the world/ You’d better get that in your head/  This world is ruled by violence/ But I guess that’s better left unsaid.”

 

A. Bob Dylan

B. Donald Rumsfeld

C. Robert Frost

 

8. “When you are down and out something always turns up – and it is usually the noses of your friends.”

 

A. Frédéric Chopin

B. Orson Welles

C. James Naismith

 

9. “The American dream does not come to those who fall asleep.”

 

A. Richard Nixon

B. Martina Navratilova

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”

 

A. George Foreman

B. George Washington

C. George Carlin

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“No social system in any country will bring us happiness, health, and prosperity unless it is inspired by something greater than materialism.”

– Clement R. Attlee, 1883-1967, was a Labour Party leader and British prime minister from 1945-1951.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #322

*Quotation Quotient

  (Published May 26, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A person with a new idea is a crank until the idea succeeds.”

 A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark Cuban

2. “Power can be taken, but not given. The process of the taking is empowerment in itself.”

A. Sandra Day O’Conner

B. Richard Dreyfuss

C. Gloria Steinem

3. “There can be hope only for a society which acts as one big family, not as many separate ones.”

A. Anwar Sadat

B. Marcia Brady

C. Abraham Lincoln

4. “A door is what a dog is perpetually on the wrong side of.”

A. Jim Morrison

B. Seth Meyers

C. Ogden Nash

5. “Religion. It’s given people hope in a world torn apart by religion.”

A. Jon Stewart

B. Norman Vincent Peale

C. Joe Biden

6. “I hold it true, whate’er befall;/  I feel it, when I sorrow most;/  Tis better to have loved and lost/  Than never to have loved at all.”

A. Horatio Alger

B. Laura Ingalls Wilder

C. Alfred Tennyson

7. “I’ve been in love with the same woman for forty-one years. If my wife finds out, she’ll kill me.”         

A. Henny Youngman

B. Arnold Schwarzenegger

C. Jay Leno

8. “There never will be complete equality until women themselves help to make laws and elect lawmakers.”

A. Susan Sarandon

B. Susan B. Anthony

C. Susan Boyle

9. “Flowers have an expression of countenance as much as men or animals. Some seem to smile, some have a sad expression, some are pensive and diffident, others again are plain, honest and upright, like the broad-faced sunflower and the hollyhock.”  

A. Bruce Springsteen

B. Henry Ward Beecher

C. L. Frank Baum

10. “This is the short and the long of it.”

A. Herman Melville

B. Randy Newman

C. William Shakespeare

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are some things that should never be mentioned in polite society – f’r instance, the doings of Polite Society.” – Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher, artist and philosopher. He died aboard the Lusitania during WWI.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #248

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If any man says he hates war more than I do, he better have a knife, that’s all I have to say.” –Jack Handey

 (The humorist’s “Deep Thoughts With Jack Handey” appeared frequently on “Saturday Night Live.”) 


Take Our Quiz!


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations