What’s Your QQ*? #350

*Quotation Quotient

  (Published December 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “That’s the news from Lake Wobegon, where all the women are strong, all the men are good-looking, and all the children are above average.”

A. Johnny Carson

B. Chet Huntley

C. Garrison Keillor


2. “An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

A. Charles Bukowski

B. Adlai Stevenson

C. Buster Keaton


3. “In all history there is no war which was not hatched by the governments, the governments alone, independent of the interests of the people, to whom war is always pernicious even when successful.”

A. Engelbert Humperdinck

B. George Washington

C. Leo Tolstoy


4. “You can tell a lot about a fellow’s character by his way of eating jellybeans.”

A. Harry Truman

B. Ronald Reagan

C. Yogi Bear



5. “Mad dogs and Englishmen go out in the mid-day sun.”

A. Noel Coward

B. William Shakespeare

C. Barbara Woodhouse


6. “Now that I am sixty, I see why the idea of elder wisdom has passed from currency.”

A. Katy Perry

B. John Updike

C. Harriet Tubman


7. “The human mind has to ask ‘Who, what, whence, whither, why am I?’ And it is very doubtful if the human mind can answer any of these questions.”

A. R. D. Laing

B. Alexander Hamilton

C. Kanye West


8. “Democracy is the art and science of running the circus from the monkey cage.”

A. Paul Gauguin

B. Jimmy Carter

C. H. L. Mencken


9. “History is a vast early warning system.”

A. Norman Rockwell

B. Norman Bates

C. Norman Cousins


10. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”

A. Muhammad Ali

B. Nelson Mandela

C. Sandra Bullock


Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“To be occasionally quoted is the only fame I care for.” – Alexander Smith

 (Smith, 1829-1867, was a Scottish poet.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s