Tag Archives: Noel Coward

What’s Your QQ*? #355

*Quotation Quotient

  (Published January 12, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Excess on occasion is exhilarating. It prevents moderation from acquiring the deadening effect of a habit.”

A. W. Somerset Maugham

B. Queen Elizabeth II

C. Alexander Hamilton

 

2. “A leader who doesn’t hesitate before he sends his nation into battle is not fit to be a leader.”

A. Rufus T. Firefly

B. George W. Bush

C. Golda Meir

 

3. “How inimitably graceful children are in general before they learn to dance!”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Ellen DeGeneres

C. Chou En-lai

 

4. “The best thing about animals is they don’t talk much”

A. Dr. Dolittle

B. Thornton Wilder

C. Mufasa

 

5. “One Ring to rule them all, One Ring to find them,/ One Ring to bring them all and in the darkness bind them/ In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

A. L. Frank Baum

B. Lewis Carroll

C. J.R.R. Tolkien

 

6. “Familiarity breeds contempt.”

A. Aesop

B. Spartacus

C. Adele

 

7. “Familiarity breeds contempt – and children.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Forrest Gump

 

8. “I have found that failure is a far better teacher than success.”

A. Bernard Baruch

B. Lester Maddox

C. Matt Lauer

 

9. “Mad Dogs & Englishmen/ Go out in the midday sun.”

A. Noel Coward

B. Winston Churchill

C. Camilla Parker Bowles

 

10. “Be yourself; everyone else is already taken.”

A. Oscar the Grouch

B. Oscar Wilde

C. Oscar Robertson

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The generous heart should scorn a pleasure which gives others pain.” – James Thomson

 (Thomson, 1700-1748, was a Scottish poet and playwright.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #350

*Quotation Quotient

  (Published December 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “That’s the news from Lake Wobegon, where all the women are strong, all the men are good-looking, and all the children are above average.”

A. Johnny Carson

B. Chet Huntley

C. Garrison Keillor

 

2. “An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

A. Charles Bukowski

B. Adlai Stevenson

C. Buster Keaton

 

3. “In all history there is no war which was not hatched by the governments, the governments alone, independent of the interests of the people, to whom war is always pernicious even when successful.”

A. Engelbert Humperdinck

B. George Washington

C. Leo Tolstoy

 

4. “You can tell a lot about a fellow’s character by his way of eating jellybeans.”

A. Harry Truman

B. Ronald Reagan

C. Yogi Bear

 

 

5. “Mad dogs and Englishmen go out in the mid-day sun.”

A. Noel Coward

B. William Shakespeare

C. Barbara Woodhouse

 

6. “Now that I am sixty, I see why the idea of elder wisdom has passed from currency.”

A. Katy Perry

B. John Updike

C. Harriet Tubman

 

7. “The human mind has to ask ‘Who, what, whence, whither, why am I?’ And it is very doubtful if the human mind can answer any of these questions.”

A. R. D. Laing

B. Alexander Hamilton

C. Kanye West

 

8. “Democracy is the art and science of running the circus from the monkey cage.”

A. Paul Gauguin

B. Jimmy Carter

C. H. L. Mencken

 

9. “History is a vast early warning system.”

A. Norman Rockwell

B. Norman Bates

C. Norman Cousins

 

10. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”

A. Muhammad Ali

B. Nelson Mandela

C. Sandra Bullock

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“To be occasionally quoted is the only fame I care for.” – Alexander Smith

 (Smith, 1829-1867, was a Scottish poet.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?