Tag Archives: Margaret Mead

What’s Your QQ*? #364

*Quotation Quotient

(Published March 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmaster of ever afterwards.”

A. F. Lee Bailey

B. F. Scott Fitzgerald

C. F. Murray Abraham

 

2. “We must use time as a tool, not as a couch.”

A. John  F. Kennedy

B. Al Bundy

C. H. G. Wells

 

3. “The longing for certainty… is in every human mind. But certainty is generally illusion.”

A. Eartha Kitt

B. Oliver Wendell Holmes

C. Ring Lardner

 

4. “Let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself.”

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin Roosevelt

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “It’s one of the tragic ironies of the theatre that only one man in it can count on steady work – the night watchman.”

A. Bruce Willis

B. Tallulah Bankhead

C. Marie Antoinette

 

6. “Awop-bop-a-loo-mop alop bam boom.”

A. Mick Jagger

B. Pat Boone

C. Little Richard

 

7. “Just as courage imperils life, fear protects it.”

A. Leonardo da Vinci

B. Robin Thicke

C. Stephen King

 

8. “I was brought up to believe that the only thing worth doing was to add to the sum of accurate information in the world.”

A. George M. Cohan

B. Margaret Mead

C. Noah Webster

 

9. “A cult is a religion with no political power.”

A. Pope Francis

B. Laura Ingalls Wilder

C. Tom Wolfe

 

10. “As we begin to comprehend that the earth itself is a kind of manned spaceship hurtling through the infinity of space–it will seem increasingly absurd that we have not better organized the life of the human family.”

A. Hubert H. Humphrey

B. Louis XVI

C. Neil Armstrong

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are people who not only strive to remain static themselves but strive to keep everything else so … their position is almost laughably hopeless.” – Odell Shepard

 (Shepard, 1884-1967, was an American professor, politician, and Pulitzer Prize-winning author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #334

*Quotation Quotient

  (Published August 18, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “To believe in something, and not to live it, is dishonest.”

A. Mahatma Gandhi

B. Jimmy Swaggart

C. Mohamed Morsi

2. “One of the oldest human needs is having someone to wonder where you are when you don’t come home at night.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Sanger

C. Margaret Mead

3. “The further a society drifts from truth the more it will hate those who speak it.”

A. Bradley Manning

B. George Orwell

C. Don Ho

4. “Cowards die a thousand deaths. The valiant taste of death but once.”

A. Woody Allen

B. Harper Lee

C. William Shakespeare

5. “God whispers in our pleasures, but shouts in our pain.”

A. C.S. Lewis

B. Barry Goldwater

C. Hugh Hefner

6. “All who have meditated on the art of governing mankind have been convinced that the fate of empires depends on the education of youth.”

A. Leonard Hofstadter

B. Aristotle

C. George W. Bush

7. “He who wishes to secure the good of others has already secured his own.”

A. Madonna

B. Eminem

C. Confucius

8. “Jesus died too soon. If he had lived to my age he would have repudiated his doctrine.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Bob Hope

C. Pat Boone

9. “There is never enough time, unless you’re serving it.”

A. Ariel Castro

B. Malcolm Forbes

C. Louis Pasteur

10. “A nation may be said to consist of its territory, its people and its laws. The territory is the only part which is of certain durability. Laws change, people die, the land remains.”

A. Martin Scorsese

B. Rick Perry

C. Abraham Lincoln

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The brain is a world consisting of a number of unexplored continents and great stretches of unknown territory.”  — Santiago Ramón y Cajal

(Ramón y Cajal, 1852-1934, was a Nobel Prize-winning Spanish physician and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #308

Published February 17, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The history of man is a series of conspiracies to win from nature some advantage without paying for it.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“There are two kinds of fool. One says, ‘This is old, and therefore good.’ And one says, ‘This is new, and therefore better.’ ” – John Brunner

 (Brunner, 1934-1995, was a British science fiction author.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #299

Published December 16, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Age is a high price to pay for maturity.”  – Tom Stoppard

 (Stoppard, b.1937, is a Czech-born British playwright.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes