What’s Your QQ*? #394


(Published October 12, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Everything is changing; people are taking their comedians seriously and the politicians as a joke.”


A. Will Rogers

B. Al Franken

C. Rick Perry


2. “It kills you to see them grow up. But I guess it would kill you quicker if they didn’t.”


A. Barbara Kingsolver

B. Bing Crosby

C. Genghis Khan


3. “It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might has well not have lived at all, in which case you have failed by default.”


A. John McEnroe

B. J.K. Rowling

C. Woodrow Wilson


4. “If life is a bowl of cherries what am I doing in the pits?”


A. Fyodor Dostoevsky

B. A. J. Foyt

C. Erma Bombeck


5. “Do you know what the greatest test is? Do you still get excited about what you do when you get up in the morning?”


A. David Bowie

B. David Halberstam

C. David Copperfield


6. “It is an open question whether any behavior based on fear of eternal punishment can be regarded as ethical or should be regarded as merely cowardly.”


A. Jimmy Swaggart

B. Mona Lisa

C. Margaret Mead


7. “The young do not know enough to be prudent, and therefore they attempt the impossible — and achieve it, generation after generation.”


A. Pearl S. Buck

B. Lady Gaga

C. John Wayne


8. “The good thing about writing fiction is that you can get back at people. I’ve gotten back at lawyers, prosecutors, judges, law professors, and politicians. I just line ’em up and shoot ’em.”


A. John Grisham

B. Bugsy Siegel

C. Jack London


9. “If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”


A. King Midas

B. Ron Paul

C. J.R.R. Tolkien


10. “Who is wise? He that learns from everyone. Who is powerful? He that governs his passions. Who is rich? He that is content. Who is that? Nobody.”


A. John Kerry

B. Benjamin Franklin

C. Nobody


Answers: 1-A, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“Our whole life is an attempt to discover when our spontaneity is whimsical, sentimental irresponsibility and when it is a valid expression of our deepest desires and values.” – Helen Merrell Lynd

 (Lynd, 1896-1982, was an American sociologist and educator.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s