What’s Your QQ*? #391


(Published September 21, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Our doubts are traitors,/  and make us lose the good we oft might win,/ by fearing to attempt.”


A. Leonard Cohen

B. Tom Hanks

C. William Shakespeare


2. “The function of education is to teach one to think intensively and to think critically. Intelligence plus character – that is the goal of true education.”


A. Thomas Edison

B. Gabe Kotter

C. Martin Luther King, Jr.


3. “The true, strong, and sound mind is the mind that can embrace equally great things and small.”


A. Samuel Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Dwayne Johnson


4. “It is easy to be brave from a safe distance.”


A. Hercules

B. Pharrell

C. Aesop


5. “A man may be a fool and not know it, but not if he is married.”


A. Rodney Dangerfield

B. H.L. Mencken

C. John Kerry


6. “The horror of wedlock, the most appalling, the most loathsome of all the bonds humankind has devised for its own discomfort and degradation.”


A. Marquis de Sade

B. Bill Mahr

C. Mamie Eisenhower


7. “Love and marriage, love and marriage/ Go together like a horse and carriage/ This I tell you brother/ You can’t have one without the other.”


A. Bob Marley

B. Sammy Cahn

C. Johnny Cash


8. “People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.”


A. George Clooney

B. George Harrison

C. George Bernard Shaw


9. “It is the habit of mankind to mistake familiarity for accurate knowledge.”


A. Jim Rockford

B. John Stuart Mill

C. Hippocrates


10. “I stand for the square deal. But when I say that I am for a square deal, I mean not merely that I stand for fair play under the present rules of the game, but that I stand for having the rules changed so as to work for a more substantial equality of opportunity and of reward for equally good service.”


A. Theodore Roosevelt

B. Franklin D. Roosevelt

C. Abraham Lincoln



Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “We hate some persons because we do not know them; and we will not know them because we hate them.” ― Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1892, was an English cleric and writer.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s