What’s Your QQ*? #320

*Quotation Quotient

  (Published May 12, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Marriage is a wonderful institution, but who wants to live in an institution?”

A. Nurse Ratched

B. Elizabeth Taylor

C. Groucho Marx

2. “Democracy is a process by which the people are free to choose the man who will get the blame.”

A. Laurence J. Peter

B. Bashar al-Assad

C. Harry Truman

3. “I have heard there are troubles of more than one kind. Some come from ahead and some come from behind. But I’ve bought a big bat. I’m all ready you see. Now my troubles are going to have troubles with me!”

A. Miguel de Cervantes

B. Dr. Seuss

C. Mickey Mantle

4. “That’s the wise thrush; he sings each song twice over,/ Lest you should think he never could recapture/ The first fine careless rapture!”

A. Robert Browning

B. Ernest Hemingway

C. Gwyneth Paltrow

5. “A little neglect may breed mischief: for want of a nail the shoe was lost; for want of a shoe the horse was lost; and for want of a horse the rider was lost.”

A. Paul Revere

B. Bill Shoemaker

C. Benjamin Franklin

6. “The fact that man knows right from wrong proves his intellectual superiority to the other creatures; but the fact that he can do wrong proves his moral inferiority to any creatures that cannot.”

A. Mark Twain

B. Leslie Stahl

C. Will Rogers

7. “While there is a chance of the world getting through its troubles, I hold that a reasonable man has to behave as though he were sure of it. If at the end your cheerfulness in not justified, at any rate you will have been cheerful.”

A. Orson Welles

B. Dawn Wells

C. H. G. Wells

8. “It is a mistake to try to look too far ahead. The chain of destiny can only be grasped one link at a time.”

A. Reese Witherspoon

B. Winston Churchill

C. J.R.R. Tolkien

9. “I hate driving, and I hate when people honk at me. Unless I’m making a left turn. Then I like it because that’s how I know it’s time to turn.”

A. Rita Hayworth

B. Rita Rudner

C. Rita Moreno

10. “The measure of a man’s life is the well spending of it, and not the length.”

A. Plutarch

B. Bruno Mars

C. Edgar Cayce


Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Children may forget what you say, but they’ll never forget how you make them feel.” – Parker Palmer

 (Palmer is an author, educator and speaker about education, spirituality, and social change.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s