What’s Your Quotation Quotient? #456

Published January 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “We spend the first twelve months of our children’s lives teaching them to walk and talk and the next twelve years telling them to sit down and shut up.”


A. Elton John

B. Fred Rogers

C. Phyllis Diller


2. “The trouble is that not enough people have come together with the firm determination to live the things which they say they believe.”


A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Parker

C. Eleanor Rigby


3. “Focusing your life solely on making a buck shows a certain poverty of ambition. It asks too little of yourself. Because it’s only when you hitch your wagon to something larger than yourself that you realize your true potential.”


A. Mick Jagger

B. Barack Obama

C. Donald Trump


4. “The art of acting consists in keeping people from coughing.”


A. Benjamin Franklin

B. Richard Nixon

C. Barbara Walters


5. “Yesterday I was a dog. Today I’m a dog. Tomorrow I’ll probably still be a dog. Sigh! There’s so little hope for advancement. ”


A. Marmaduke

B. Garfield

C. Snoopy


6. “Question with boldness even the existence of God; because, if there is one, he must more approve of the homage of reason than that of blindfolded fear.” 


A. Jimmy Swaggart

B. Thomas Jefferson

C. Jordan Spieth


7. “Music is your own experience, your thoughts, your wisdom. If you don’t live it, it won’t come out of your horn. They teach you that music has boundaries. But, man, there’s no boundary line to art.”


A. Charlie Parker

B. Charlie Rose

C. Charlie McCarthy


8. “I have certainly known more men destroyed by the desire to have a wife and child and to keep them in comfort than I have seen destroyed by drink and harlots.”   


A. W. C. Fields

B. William Butler Yeats

C. Garrison Keillor


9. “He who knows most grieves most for wasted time.”


A. Dante

B. Pelé

C. Adele


10. “Know yourself. Don’t accept your dog’s admiration as conclusive evidence that you are wonderful.”


A. Eli Whitney

B. Jackson Pollock

C. Ann Landers



Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“In a dream you are never eighty.”

–Anne Sexton, 1928-1974, was a Pulitzer Prize-winning poet.











Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s