Tag Archives: Mary Ritter Beard

What’s Your Quotation Quotient? #442

Published September 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The old believe everything, the middle-aged suspect everything, the young know everything.”

 

A. Oscar Wilde

B. Ross Perot

C. James Dean

 

2. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put foundations under them.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Mick Jagger

C. Davy Crockett

 

3. “Poetry is the opening and closing of the door, leaving those who look through to guess about what was seen during a moment.”

 

A. Carl Sagan

B. Carl Jung

C. Carl Sandburg

 

4. “Football combines the two worst features of American life: violence and committee meetings.”

 

A. Joe Namath

B. George Will

C. James Naismith

 

5. “If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people.”

 

A. Confucius

B. Ted Cruz

C. Ulysses S. Grant

 

6. “Wise people, though all laws were abolished, would lead the same life.”

 

A. Chris Christie

B. Aristophanes

C. Sir Edmund Hillary

 

7. “I feel so much the continual death of everything and everybody, and have so learned to reconcile myself to it, that the final and official end loses most of its impressiveness.”

 

A. George Santayana

B. Bruce Springsteen

C. Gerald Ford

 

8. “You can say any foolish thing to a dog, and the dog will give you a look that says, ‘My God, you’re right! I never would’ve thought of that!'”

 

A. Chiang Kai-shek

B. Dennis Mitchell

C. Dave Barry

 

9. “When the creative urge seizes one – at least, such is my experience – one become creative in all directions at once.”

 

A. Henry Ford

B. Henry Miller

C. Henry Cowell

 

10. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Roger Goodell

B. Friedrich Nietzsche

C. Gene Autry

 

 

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Action without study is fatal. Study without action is futile.”

~ Mary Ritter Beard, 1876-1958 was an American historian and women’s rights advocate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz