What’s Your QQ*? #406


(Published January 4, 2015 in the Monterey Herald.)


1. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”


A. Erich Fromm

B. Franklin D. Roosevelt

C. Dr. Benjamin Spock


2. “Gossip is the opiate of the oppressed.”


A. Katie Couric

B. Karl Marx

C. Erica Jong


3. “He that is the author of war lets loose the whole contagion of hell and opens a vein that bleeds a nation to death.”


A. Thomas Paine

B. Colin Powell

C. Mickey Spillane


4. “’Abroad,’ that large home of ruined reputations.”


A. George Washington

B. George Eliot

C. George Foreman


5. “I shall stick to my resolution of writing always what I think no matter whom it offends.”


A. Charles Schulz

B. Julia Ward Howe

C. Robert Frost


6. “I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.”


A. Charles Chaplin

B. Arnold Schwarzenegger

C. Dan Quayle


7. “It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”


A. B. F. Skinner

B. Roger Bannister

C. Confucius


8. “The Founding Fathers in their wisdom decided that children were an unnatural strain on parents. So they provided jails called schools, equipped with tortures called an education. School is where you go between when your parents can’t take you and industry can’t take you.”


A. Sally Field

B. Thomas Jefferson

C. John Updike


9. “Common looking people are the best in the world: that is the reason the Lord makes so many of them.”


A. Jennifer Aniston

B. Abraham Lincoln

C. Pocahontas


10. “Let us therefore brace ourselves to our duty and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: ‘This was their finest hour.’”


A. David Cameron

B. Paul McCartney

C. Winston Churchill



Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “Oh, the secret life of man and woman–dreaming how much better we would be than we are if we were somebody else or even ourselves, and feeling that our estate has been unexploited to its fullest.” ―Zelda Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1900-1948, was an American novelist and wife of F. Scott Fitzgerald.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s