What’s Your QQ*? #334

*Quotation Quotient

  (Published August 18, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “To believe in something, and not to live it, is dishonest.”

A. Mahatma Gandhi

B. Jimmy Swaggart

C. Mohamed Morsi

2. “One of the oldest human needs is having someone to wonder where you are when you don’t come home at night.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Sanger

C. Margaret Mead

3. “The further a society drifts from truth the more it will hate those who speak it.”

A. Bradley Manning

B. George Orwell

C. Don Ho

4. “Cowards die a thousand deaths. The valiant taste of death but once.”

A. Woody Allen

B. Harper Lee

C. William Shakespeare

5. “God whispers in our pleasures, but shouts in our pain.”

A. C.S. Lewis

B. Barry Goldwater

C. Hugh Hefner

6. “All who have meditated on the art of governing mankind have been convinced that the fate of empires depends on the education of youth.”

A. Leonard Hofstadter

B. Aristotle

C. George W. Bush

7. “He who wishes to secure the good of others has already secured his own.”

A. Madonna

B. Eminem

C. Confucius

8. “Jesus died too soon. If he had lived to my age he would have repudiated his doctrine.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Bob Hope

C. Pat Boone

9. “There is never enough time, unless you’re serving it.”

A. Ariel Castro

B. Malcolm Forbes

C. Louis Pasteur

10. “A nation may be said to consist of its territory, its people and its laws. The territory is the only part which is of certain durability. Laws change, people die, the land remains.”

A. Martin Scorsese

B. Rick Perry

C. Abraham Lincoln

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“The brain is a world consisting of a number of unexplored continents and great stretches of unknown territory.”  — Santiago Ramón y Cajal

(Ramón y Cajal, 1852-1934, was a Nobel Prize-winning Spanish physician and scientist.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s