Tag Archives: Woodrow Wilson

What’s Your QQ*? #368

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 13, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Hitch your wagon to a star.”

A. Jiminy Cricket

B. Ward Bond

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “I only like two kinds of men, domestic and imported.”

A. Taylor Swift

B. Judy Garland

C. Mae West

 

3. “You see things; and you say, ‘Why?’ But I dream things that never were; and I say, ‘Why not?'”

A. George Bernard Shaw

B. Jules Verne

C. Davy Crockett

 

4. “If you want to make enemies, try to change something.”

A. Harry Houdini

B. Woodrow Wilson

C. Barack Obama

 

5. “There is many a boy here today who looks on war as all glory, but, boys, it is all hell.”

A. Mahatma Gandhi

B. Geronimo

C. William Tecumseh Sherman

 

6. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Arthur Treacher

C. William Shakespeare

 

7. “I dream my painting and I paint my dream.”

A. George W. Bush

B. Vincent van Gogh

C. Oliver Cromwell

 

8. “Hell, I never vote for anybody, I always vote against.”

A. Rush Limbaugh

B. Frank Underwood

C. W.C. Fields

 

9. “I have the consolation of having added nothing to my private fortune during my public service, and of retiring with hands clean as they are empty.”

A. Thomas Jefferson

B. Bill Clinton

C. Jascha Heifetz

 

10. “We do not have to visit a madhouse to find disordered minds; our planet is the mental institution of the universe.”

A. Jack Nicholson

B. David Letterman

C. Johann Wolfgang von Goethe

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“I do not wish them [women] to have power over men; but over themselves.― Mary Wollstonecraft

 (Wollstonecraft, 1759-1797, was an English writer and feminist philosopher.)

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*?” #335

*Quotation Quotient

  (Published August 25, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

 A. Sean Hannity

B. Donald Trump

C. Upton Sinclair

2. “There is one other reason for dressing well, namely that dogs respect it, and will not attack you in good clothes.”

A. Regis Philbin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Jay-Z

3. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

A. Clarence Darrow

B. Antoinette Tuff

C. James Madison

4. “We need to add to the three R’s, namely Reading, ‘Riting and ‘Rithmetic, a fourth–Responsibility.”

A. Herbert Hoover

B. J. Edgar Hoover

C. Margaret Hoover

5. “No nation is fit to sit in judgment upon any other nation.”

A. Walter Lippmann

B. Lindsey Graham

C. Woodrow Wilson

6. “Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend’s success.”

A. Edgar Cayce

B. Oscar Wilde

C. John F. Kennedy

7. “The course of true love never did run smooth.”

A. Leon Trotsky

B. William Shakespeare

C. Laura Ingalls Wilder

8. “Carpe diem.”

A. Horace

B. Horace Greeley

C. Horace Mann

9. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ginger Baker

B. Henry David Thoreau

C. Victor Hugo

10.  “Laws are sand, customs are rock. Laws can be evaded and punishment escaped but an openly transgressed custom brings sure punishment.”

A. Bob Filner

B. John Steinbeck

C. Mark Twain

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” – Gil Stern

 (Stern’s biography is unknown.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?