What’s Your QQ*?” #335

*Quotation Quotient

  (Published August 25, 2013 in the Monterey County Herald.)


1. “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

 A. Sean Hannity

B. Donald Trump

C. Upton Sinclair

2. “There is one other reason for dressing well, namely that dogs respect it, and will not attack you in good clothes.”

A. Regis Philbin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Jay-Z

3. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

A. Clarence Darrow

B. Antoinette Tuff

C. James Madison

4. “We need to add to the three R’s, namely Reading, ‘Riting and ‘Rithmetic, a fourth–Responsibility.”

A. Herbert Hoover

B. J. Edgar Hoover

C. Margaret Hoover

5. “No nation is fit to sit in judgment upon any other nation.”

A. Walter Lippmann

B. Lindsey Graham

C. Woodrow Wilson

6. “Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend’s success.”

A. Edgar Cayce

B. Oscar Wilde

C. John F. Kennedy

7. “The course of true love never did run smooth.”

A. Leon Trotsky

B. William Shakespeare

C. Laura Ingalls Wilder

8. “Carpe diem.”

A. Horace

B. Horace Greeley

C. Horace Mann

9. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ginger Baker

B. Henry David Thoreau

C. Victor Hugo

10.  “Laws are sand, customs are rock. Laws can be evaded and punishment escaped but an openly transgressed custom brings sure punishment.”

A. Bob Filner

B. John Steinbeck

C. Mark Twain


Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” – Gil Stern

 (Stern’s biography is unknown.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s