Tag Archives: Tallulah Bankhead

What’s Your QQ* #385

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 10, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t trust people who don’t love themselves and tell me, ‘I love you.’ … There is an African saying which is: Be careful when a naked person offers you a shirt.”

 

A. Clarence Thomas

B. Shirley MacLaine

C. Maya Angelou

 

2. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

 

A. Casey Kasem

B. Oscar Wilde

C. Edwin Hubble

 

3. “Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers.”

 

A. Aristotle

B. Bernie Sanders

C. Benito Mussolini

 

4. “Driving that train, high on cocaine/ Casey Jones you’d better watch your speed/ Trouble ahead, trouble behind/ And you know that notion/  just crossed my mind.

 

A. Billy Joel

B. The O’Jays

C. Grateful Dead

 

5. “All progress has resulted from people who took unpopular positions.”

 

A. Galileo Galilei

B. Joan Rivers

C. Adlai E. Stevenson

 

6. “We expect more of ourselves than we have any right to.”

 

A. LeBron James

B. Oliver Wendell Holmes Jr.

C. William McKinley

 

7. “There is a certain relief in change, even though it be from bad to worse; as I have found in traveling in a stage coach, that it is often a comfort to shift one’s position and be bruised in a new place.”

 

A. Howard Stern

B. Washington Irving

C. Billy the Kid

 

8. “Absolute morality is the regulation of conduct in such a way that pain shall not be inflicted.”

 

A. Herbert Spencer

B. Dick Cheney

C. Jeffrey Dahmer

 

9. “The only thing I regret about my past is the length of it. If I had to live my life again I’d make all the same mistakes – only sooner.”

 

A. Rosalynn Carter

B. John Denver

C. Tallulah Bankhead

 

10. “[A] quotation is a handy thing to have about, saving one the trouble of thinking for oneself, always a laborious business.”

 

A. A.A. Milne

B. J. Edgar Hoover

C. Jon Stewart

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Man’s capacity for justice makes democracy possible, but man’s inclination to injustice makes democracy necessary.” ― Reinhold Niebuhr

Niebuhr, 1892-1971, a theolo gian and social activist, authored the Serenity Prayer. )

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #364

*Quotation Quotient

(Published March 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmaster of ever afterwards.”

A. F. Lee Bailey

B. F. Scott Fitzgerald

C. F. Murray Abraham

 

2. “We must use time as a tool, not as a couch.”

A. John  F. Kennedy

B. Al Bundy

C. H. G. Wells

 

3. “The longing for certainty… is in every human mind. But certainty is generally illusion.”

A. Eartha Kitt

B. Oliver Wendell Holmes

C. Ring Lardner

 

4. “Let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself.”

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin Roosevelt

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “It’s one of the tragic ironies of the theatre that only one man in it can count on steady work – the night watchman.”

A. Bruce Willis

B. Tallulah Bankhead

C. Marie Antoinette

 

6. “Awop-bop-a-loo-mop alop bam boom.”

A. Mick Jagger

B. Pat Boone

C. Little Richard

 

7. “Just as courage imperils life, fear protects it.”

A. Leonardo da Vinci

B. Robin Thicke

C. Stephen King

 

8. “I was brought up to believe that the only thing worth doing was to add to the sum of accurate information in the world.”

A. George M. Cohan

B. Margaret Mead

C. Noah Webster

 

9. “A cult is a religion with no political power.”

A. Pope Francis

B. Laura Ingalls Wilder

C. Tom Wolfe

 

10. “As we begin to comprehend that the earth itself is a kind of manned spaceship hurtling through the infinity of space–it will seem increasingly absurd that we have not better organized the life of the human family.”

A. Hubert H. Humphrey

B. Louis XVI

C. Neil Armstrong

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are people who not only strive to remain static themselves but strive to keep everything else so … their position is almost laughably hopeless.” – Odell Shepard

 (Shepard, 1884-1967, was an American professor, politician, and Pulitzer Prize-winning author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?