What’s Your QQ*? #364

*Quotation Quotient

(Published March 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmaster of ever afterwards.”

A. F. Lee Bailey

B. F. Scott Fitzgerald

C. F. Murray Abraham


2. “We must use time as a tool, not as a couch.”

A. John  F. Kennedy

B. Al Bundy

C. H. G. Wells


3. “The longing for certainty… is in every human mind. But certainty is generally illusion.”

A. Eartha Kitt

B. Oliver Wendell Holmes

C. Ring Lardner


4. “Let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself.”

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin Roosevelt

C. Eleanor Roosevelt


5. “It’s one of the tragic ironies of the theatre that only one man in it can count on steady work – the night watchman.”

A. Bruce Willis

B. Tallulah Bankhead

C. Marie Antoinette


6. “Awop-bop-a-loo-mop alop bam boom.”

A. Mick Jagger

B. Pat Boone

C. Little Richard


7. “Just as courage imperils life, fear protects it.”

A. Leonardo da Vinci

B. Robin Thicke

C. Stephen King


8. “I was brought up to believe that the only thing worth doing was to add to the sum of accurate information in the world.”

A. George M. Cohan

B. Margaret Mead

C. Noah Webster


9. “A cult is a religion with no political power.”

A. Pope Francis

B. Laura Ingalls Wilder

C. Tom Wolfe


10. “As we begin to comprehend that the earth itself is a kind of manned spaceship hurtling through the infinity of space–it will seem increasingly absurd that we have not better organized the life of the human family.”

A. Hubert H. Humphrey

B. Louis XVI

C. Neil Armstrong


Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “There are people who not only strive to remain static themselves but strive to keep everything else so … their position is almost laughably hopeless.” – Odell Shepard

 (Shepard, 1884-1967, was an American professor, politician, and Pulitzer Prize-winning author.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s