What’s Your QQ*? #357

*Quotation Quotient

  (Published January 26, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “A birdie with a yellow bill/ Hopped upon the window sill,

Cocked his shining eye and said:/ ‘Ain’t you ‘shamed, you sleepy-head?’”

A. Jane Smiley

B. Robert Louis Stevenson

C. John Steinbeck


2. “My books are water; those of the great geniuses is wine. Everybody drinks water.”

A. Mark Twain

B. Jack LaLanne

C. Stephen King


3. “Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought.”

A. Rush Limbaugh

B. Jed Clampett

C. John F. Kennedy


4. “Where have all the flowers gone, long time passing?/ Where have all the flowers gone, long time ago?”

A. Judy Collins

B. Luther Burbank

C. Pete Seeger


5. “Mountains are earth’s undecaying monuments.”

A. Nathaniel Hawthorne

B. Thomas Jefferson

C. Crazy Horse


6. “The great rule of conduct for us, in regard to foreign nations, is, in extending our commercial relations, to have with them as little political connection as possible.”

A. Michael Bloomberg

B. Randi Rhodes

C. George Washington


7. “When I read something saying I’ve not done anything as good as ‘Catch-22’ I’m tempted to reply, ‘Who has?'”

A. Joseph Campbell

B. Joseph Heller                                                              

C. Joseph Conrad


8. “Free speech is the whole thing, the whole ball game. Free speech is life itself.”

A. Salman Rushdie

B. Mario Savio

C. Alex Rodriguez


9. “Silence is the element in which great things fashion themselves together; that at length they may emerge, full-formed and majestic, into the daylight of Life, which they are thenceforth to rule.”

A. Marcel Marceau

B. Paul Simon

C. Thomas Carlyle


10. “There’s a sexual revolution going on, and I think that with our current foreign policy, we’ll probably be sending troops there any minute to break it up.”

A. Mel Brooks

B. Elizabeth Warren

C. John McCain


 Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Stars are like animals in the wild. We may see the young but never the actual birth, which is a veiled and secret event.” – Heinz R. Pagels

 (Pagels, 1939-1988, was an American physicist.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s