Tag Archives: John Keats

What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”

 

A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child

 

2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”

 

A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg

 

3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”

 

A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver

 

4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”

 

A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling

 

5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”

 

A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart

 

6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”

 

A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf

 

7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘

 

A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen

 

8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”

 

A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush

 

9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”

 

A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells

 

10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”

 

A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #281

Published August 12, 2012 in the Monterey County Herald

Which George said:

“I don’t have pet peeves; I have major psychotic…hatreds.”

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The Olympics remain the most compelling search for excellence that exists in sport, and maybe in life itself.”

― Dawn Fraser

 (The Australian was the first woman swimmer to win gold medals in three consecutive Olympics: 1956, 1960, and 1964.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #255

Take the Quiz!

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Why do you want to shut out of your life any uneasiness, any misery, any depression, since after all you don’t know what work these conditions are doing inside you?” – Rainer Maria Rilke

 (Rilke, 1875-1926, was a German writer and poet. He is considered one of the greatest lyric poets of modern Germany.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations