What’s Your Quotation Quotient? #427

Published May 29-31, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “That which does not kill us makes us stronger.”


A. Rihanna

B. Friedrich Nietzsche

C. Isaac Newton


2. “if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.”


A. Jeb Bush

B. Aristotle

C. Johnny Depp


3. “The blues was bleeding the same blood as me.”


A. Larry King

B. B. B. King

C. Gayle King


4. “A hunch is creativity trying to tell you something.”


A. Frank Capra

B. Julius Caesar

C. Halle Berry


5. “Taking joy in life is a woman’s best cosmetic.”


A. Carly Fiorina

B. Friedrich Engels

C. Rosalind Russell


6. “If you tell the truth, you don’t have to remember anything.”


A. Mark Twain

B. Mark Zuckerberg

C. Mark Wahlberg


7. “Abandon hope all ye who enter here.”


A. Mitch McConnell

B. Dante Alighieri

C. Tom Bodett


8. “We should consider any attempt on their (European nations) part to extend their system to any portion of this hemisphere as dangerous to our peace and safety.”


A. James Monroe

B. Lindsey Graham

C. Marco Polo


9. “The moon, like a flower/ In heaven’s high bower,/ With silent delight/ Sits and smiles on the night.”


A. Al Jolson

B. William Blake

C. John Steinbeck


10. “It seems to me I spent my life in car pools, but you know, that’s how I kept track of what was going on.”


A. Mary Todd Lincoln

B. J. Edgar Hoover

C. Barbara Bush


Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.”

 ― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.







Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s