Tag Archives: Julia Child

What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”

 

A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child

 

2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”

 

A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg

 

3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”

 

A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver

 

4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”

 

A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling

 

5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”

 

A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart

 

6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”

 

A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf

 

7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘

 

A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen

 

8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”

 

A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush

 

9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”

 

A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells

 

10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”

 

A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #372

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 11, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “There is a time for work, and a time for love. That leaves no other time.”

A. Gerald Ford

B. Coco Chanel

C. Amelia Earhart

 

2. “Doctors are men who prescribe medicines of which they know little, to cure diseases of which they know less, in human beings of whom they know nothing.”

A. Voltaire

B. Gustav Mahler

C. Dr. Mehmet Oz

 

3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

A. William Shakespeare

B. Carl Jung

C. Cinderella

 

4. “I am the people–the mob–the crowd–the mass./ Do you know that all the great work of the world is done through me?”

A. Mormon Tabernacle Choir

B. Jane Austen

C. Carl Sandburg

 

5. “Fake food – I mean those patented substances chemically flavored and mechanically bulked out to kill the appetite and deceive the gut – is unnatural, almost immoral, a bane to good eating and good cooking.”

A. Julia Child

B. Paula Deen

C. Jimmy Dean

 

6. “If we were logical, the future would be bleak, indeed. But we are more than logical. We are human beings, and we have faith, and we have hope, and we can work.”

A. Robert McNamara

B. Spock

C. Jacques Cousteau

 

7. “The class which has the power to rob upon a large scale has also the power to control the government and legalize their robbery.”

A. Eugene Debs

B. Clyde Barrow

C. Charles Koch

 

8. “Life is either a daring adventure or nothing at all. Security is mostly a superstition. It does not exist in nature.”

A. Yo-Yo Ma

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

9. “Imagination is a quality given to man to compensate for what he is not, and a sense of humor is provided to console him from what he is.”

A. Jerry Seinfeld

B. George Washington

C. Oscar Wilde

 

10. “There can’t be a crisis next week, my schedule is already full.”

A. Henry Kissinger

B. Henry David Thoreau

C. Henry Ford

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Laugh, and the world laughs with you;/ Weep, and you weep alone.” – Ella Wheeler Wilcox

 (Wilcox, 1850-1919, was an American author and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?