What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”


A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child


2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”


A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg


3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”


A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver


4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”


A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling


5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”


A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart


6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”


A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf


7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘


A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen


8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”


A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush


9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”


A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells


10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”


A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis



Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s