Tag Archives: Henry van Dyke

What’s Your QQ*? #395

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 19, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.”

 

A. Pete Seeger

B. Abraham Maslow

C. Gerald Ford

 

2. “Make wars unprofitable and you make them impossible.”

 

A. Dick Cheney

B. Gene Autry

C. A. Philip Randolph

 

3. “Sometime they’ll give a war and nobody will come.”

 

A. John McCain

B. Carl Sandburg

C. Peyton Manning

 

4. “Life is a disease; and the only difference between one another is the stage of the disease at which he lives”

 

A. George Takei

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

5. “’Tis an ill cook that cannot lick his own fingers.”

 

A. Colonel Sanders

B. Rachael Ray

C. William Shakespeare

 

6. “We do not talk – we bludgeon one another with facts and theories gleaned from cursory readings of newspapers, magazines and digests.”

 

A. George Will

B. Henry Miller

C. Thomas Paine

 

7. “There are more criminals out of jail than in jail, the only difference is that the majority of those who are out, are such skillful criminals that they know how to keep themselves out.”
A. Marcus Garvey

B. Mandy Patinkin

C. J.P. Morgan

 

8. “She got her looks from her father. He’s a plastic surgeon.”

 

A. Pamela Anderson

B. Maria Callas

C. Groucho Marx

 

9. “No verse can give pleasure for long, nor last, that is written by drinkers of water.”

 

A. Horace

B. Robert Frost

C. Dean Martin

 

10. “Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity.”

 

A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Love and time, those are the only two things in all the world and all of life that cannot be bought, but only spent.”  ― Gary Jennings

 (Jennings, 1928-1999, was an American author of adult and children’s books.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #313

  *Quotation Quotient

(Published March 24, 2013 in the Monterey County Herald.)                      

1. “The first day of spring is one thing and the first spring day is another. The difference between them is sometimes as great as a month.”

 A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke

 2. “It is my view that the vegetarian manner of living, by its purely physical effect on the human temperament, would most beneficially influence the lot of mankind.”

 A. Ted Nugent

B. Albert Einstein

C. Sammy Davis Jr.

 3. “Men are wise in proportion, not to their experience, but to their capacity for experience.”

 A. George Zimmerman

B. George Bernard Shaw

C. George Michael

 4. “I was a child and she was a child,/ In this kingdom by the sea;/ But we loved with a love that was more than love-/ I and my Annabel Lee;/ With a love that the winged seraphs of heaven/ Coveted her and me.”

 A. Rudyard Kipling

B. Luciano Pavarotti

C. Edgar Allan Poe

 5. “To be entirely free, and at the same time, entirely dominated by law, is the eternal paradox of human life that we realise at every moment.”

 A. Oscar Wilde

B. Meryl Streep

C. Sigmund Freud

 6. “The dog has seldom been successful in pulling man up to its level of sagacity, but man has frequently dragged the dog down to his.”

 A. Millard Fillmore

B. Tommy Rettig

C. James Thurber

 7. “But a man can be a tramp, purposeless, and be happy… I verily believe, vast numbers of men would gladly drift away as wasters, if there were anywhere to drift to.”

 A. Jennifer Lawrence

B. D.H. Lawrence

C. Lawrence of Arabia

 8. “We all have to be concerned about terrorism, but you will never end terrorism by terrorizing others.”

 A. Martin Luther King III

B. Dick Cheney

C. Osama bin Laden

 9. “I don’t believe medical discoveries are doing much to advance human life. As fast as we create ways to extend it we are inventing ways to shorten it.”

 A. C. Everett Koop

B. Hippocrates

C. Christiann Barnard

 10. “No human thing is of serious importance.”

 A. Bono

B. Garfield

C. Plato

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “The dread of loneliness is greater than the fear of bondage, so we get married.”   – Cyril Connolly

 (Connolly, 1903-1974, was an English literary critic and writer.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes