Tag Archives: Henry Kissinger

What’s Your QQ*? #418

(Published March 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “Thanks to the Interstate Highway System, it is now possible to travel from coast to coast without seeing anything.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Tom Bodett

C. Charles Kuralt

 

2. “Human beings can attain a worthy and harmonious life only if they are able to rid themselves, within the limits of human nature, of striving to fulfill wishes of the material kind.”

 

A. Sam Walton

B. Albert Einstein

C. Ted Cruz

 

3. “Power is the ultimate aphrodisiac.”

 

A. Henry Kissinger

B. Marilyn Monroe

C. Dr. Ruth Westheimer

 

4. “I’m the one that’s got to die when it’s time for me to die, so let me live my life the way I want to.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Jimmy Fallon

C. Jimi Hendrix

 

5. “Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man’s original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Nat King Cole

C. Oscar Wilde

 

6. “In matters of conscience, the law of the majority has no place.”

 

A. Mahatma Gandhi

B. Joseph Goebbels

C. Julie Andrews

 

7. “Sensible and responsible women do not want to vote. The relative positions to be assumed by man and woman in the working out of our civilization were assigned long ago by a higher intelligence than ours.”

 

A. Grover Cleveland

B. Hillary Clinton

C. Susan B. Anthony

 

8. “Well, here’s another nice mess you’ve gotten me into.”

 

A. Oliver North

B. Oliver Hardy

C. Oliver Twist

 

9. “A photograph is not an accident—it is a concept. It exists at, or before, the moment of exposure of the negative.”

 

A. Ansel Adams

B. René Descartes

C. Mathew Brady

 

10. “As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.”

 

A. Ted Cruz

B. Leonardo da Vinci

C. Julia Child

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true.” ― Robert Wilensky

 (Wilensky, 1951-2013, was a computer science professor at UC Berkeley.)

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #372

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 11, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “There is a time for work, and a time for love. That leaves no other time.”

A. Gerald Ford

B. Coco Chanel

C. Amelia Earhart

 

2. “Doctors are men who prescribe medicines of which they know little, to cure diseases of which they know less, in human beings of whom they know nothing.”

A. Voltaire

B. Gustav Mahler

C. Dr. Mehmet Oz

 

3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

A. William Shakespeare

B. Carl Jung

C. Cinderella

 

4. “I am the people–the mob–the crowd–the mass./ Do you know that all the great work of the world is done through me?”

A. Mormon Tabernacle Choir

B. Jane Austen

C. Carl Sandburg

 

5. “Fake food – I mean those patented substances chemically flavored and mechanically bulked out to kill the appetite and deceive the gut – is unnatural, almost immoral, a bane to good eating and good cooking.”

A. Julia Child

B. Paula Deen

C. Jimmy Dean

 

6. “If we were logical, the future would be bleak, indeed. But we are more than logical. We are human beings, and we have faith, and we have hope, and we can work.”

A. Robert McNamara

B. Spock

C. Jacques Cousteau

 

7. “The class which has the power to rob upon a large scale has also the power to control the government and legalize their robbery.”

A. Eugene Debs

B. Clyde Barrow

C. Charles Koch

 

8. “Life is either a daring adventure or nothing at all. Security is mostly a superstition. It does not exist in nature.”

A. Yo-Yo Ma

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

9. “Imagination is a quality given to man to compensate for what he is not, and a sense of humor is provided to console him from what he is.”

A. Jerry Seinfeld

B. George Washington

C. Oscar Wilde

 

10. “There can’t be a crisis next week, my schedule is already full.”

A. Henry Kissinger

B. Henry David Thoreau

C. Henry Ford

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Laugh, and the world laughs with you;/ Weep, and you weep alone.” – Ella Wheeler Wilcox

 (Wilcox, 1850-1919, was an American author and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #251

Take the Quiz!

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Foreign aid might be defined as a transfer from poor people in rich countries to rich people in poor countries.” ― Douglas Casey

 (Casey has authored a number of  books on investing and economics.)

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations