Tag Archives: Carl Jung

What’s Your QQ*? #342

*Quotation Quotient

  (Published October 13, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “To argue with a man who has renounced the use and authority of reason, and whose philosophy consists in holding humanity in contempt, is like administering medicine to the dead, or endeavoring to convert an atheist by scripture.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Thomas Paine

C. Bill Murray

2. “I thank God for my handicaps. For through them, I have found myself, my work and my God.”

A. Helen Keller

B. Stephen Hawking

C. Larry Flynt

 3. “What light through yonder window breaks?/ It is the east, and Juliet is the sun.”

A. William Shakespeare

B. Margaret Thatcher

C. Galileo Galilei

4. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. Rudolph Hess

B. Frank Lloyd Wright

C. H.L. Mencken

5. “Nobody, as long as he moves about among the chaotic currents of life, is without trouble.”

A. Carl Jung

B. Humphrey Bogart

C. Dr. Drew Pinsky

6. “There is one thing about being President — nobody can tell you when to sit down.”

A. Mitt Romney

B. Thomas Jefferson

C. Dwight Eisenhower

7. “There is much to be said in favour of modern journalism. By giving us the opinions of the uneducated, it keeps us in touch with the ignorance of the community.”

A. Scarlett Johansson

B. Oscar Wilde

C. Anderson Cooper

8. “Sickness is a belief, which must be annihilated by the divine Mind.”

A. Mary Baker Eddy

B. Tom Cruise

C. Dr. Oz

9. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Richard Simmons

B. John Kerry

C. Mark Twain

10. “We have just enough religion to make us hate, but not enough to make us love one another.”

A. Jonathan Livingston Seagull

B. Jonathan Winters

C. Jonathan Swift

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A good scare is worth more to a man than good advice.” –

Edward W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was an American author and editor.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ?* #332

*Quotation Quotient

  (Published August 4, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

A. Billy Barty

B. Neil Diamond

C. Maya Angelou

2. “As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom, I knew if I didn’t leave my bitterness and hatred behind, I’d still be in prison.”

A. Lindsay Lohan

B. Nelson Mandela

C. Bradley Manning

3. “I was so self -conscious, every time football players went into a huddle, I thought they were talking about me.”

A. Jackie Mason

B. William Rehnquist

C. Pat Summerall

4. “Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other.”

A. Carl Yastrzemski

B. Carl Cherry

C. Carl Jung

5. “It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.”

A. Andrew Sullivan

B. Winston Churchill

C. Joseph Stalin

6. “I am not young enough to know everything.”

A. Oscar Wilde

B. Humphrey Bogart

C. Lisa Kudrow

7. “Happiness is good health and a bad memory.”

A. Ricky Ricardo

B. Leonardo da Vinci

C. Ingrid Bergman

8. “My success has depended wholly on putting things over on people, so I’m not sure that I’m that great a role model. I am, however, an experton pretending to be an expert on pretending to be an expert.”

A. Meryl Streep

B. Bill O’Reilly

C. Peyton Manning

9. “God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time.”

A. Anthony Weiner

B. Robin Williams

C. Jonas Salk

10. “If we weren’t all crazy we would go insane.”

A. Abraham Maslow

B. Sirhan Sirhan

C. Jimmy Buffett

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “We have to get it into our heads once and for all that we cannot settle disputes by eliminating human beings.” – Jeannette Rankin

 (Rankin, 1880-1973, from Montana, was the first woman in the U.S. Congress, and a lifelong pacifist. She died in Carmel.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #311

*Quotation Quotient    

(Published March 10, 2013 in the Monterey County Herald)

 

1. “No power of genius has ever yet had the smallest success in explaining existence. The perfect enigma remains.”

 A. Henry Kissinger

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rick Warren

 2. “If you have strongly held opinions, you are opinionated; if you don’t, you lack conviction: either way, there is something wrong with you.”

 A. John Hancock

B. Rudolf Nureyev

C. Thomas Szasz

 3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

 A. Carl Jung

B. Carl Kasell

C. Carl Lewis

 4. “I am a firm believer in the people. If given the truth, they can be depended upon to meet any national crises. The great point is to bring them the real facts.”

 A. Keith Olbermann

B. Roger Ailes

C. Abraham Lincoln

 5. “Here I sit/ With my shoes mismated./ Lawdy-mercy!/ I’s frustrated!”

 A. Langston Hughes

B. Antonin Scalia

C. Beatrix Potter

 6. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

 A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Clarence Darrow

C. Alan Haffa

 7. “Now is all we have. Everything that has ever happened to you, and anything that is ever going to happen to you, is just a thought.”

 A. Wayne Dyer

B. Mark Twain

C. Hugo Chavez

 8. “Don’t gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver or gold.”

 A. Lance Armstrong

B. Bob Marley

C. Howard Stern

 9. “I write lustily and humorously. It isn’t calculated; it’s the way I think. I’ve invented a writing style that expresses who I am.”

 A. Erica Jong

B. John Steinbeck

C. Walt Disney

 10. “If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don’t, they never were.”

 A. Mark Sanford

B. Calvin Coolidge

C. Khalil Gibran

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“A neurotic is a man who builds a castle in the air.  A psychotic is the man who lives in it.  A psychiatrist is the man who collects the rent.”  ~Jerome Lawrence

 (Lawrence, 1915-2004, was an American playwright and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #240

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” –Gil Stern

 (The identity of Stern is unclear.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations