What’s Your QQ*? #395


(Published October 19, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.”


A. Pete Seeger

B. Abraham Maslow

C. Gerald Ford


2. “Make wars unprofitable and you make them impossible.”


A. Dick Cheney

B. Gene Autry

C. A. Philip Randolph


3. “Sometime they’ll give a war and nobody will come.”


A. John McCain

B. Carl Sandburg

C. Peyton Manning


4. “Life is a disease; and the only difference between one another is the stage of the disease at which he lives”


A. George Takei

B. George Washington

C. George Bernard Shaw


5. “’Tis an ill cook that cannot lick his own fingers.”


A. Colonel Sanders

B. Rachael Ray

C. William Shakespeare


6. “We do not talk – we bludgeon one another with facts and theories gleaned from cursory readings of newspapers, magazines and digests.”


A. George Will

B. Henry Miller

C. Thomas Paine


7. “There are more criminals out of jail than in jail, the only difference is that the majority of those who are out, are such skillful criminals that they know how to keep themselves out.”
A. Marcus Garvey

B. Mandy Patinkin

C. J.P. Morgan


8. “She got her looks from her father. He’s a plastic surgeon.”


A. Pamela Anderson

B. Maria Callas

C. Groucho Marx


9. “No verse can give pleasure for long, nor last, that is written by drinkers of water.”


A. Horace

B. Robert Frost

C. Dean Martin


10. “Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity.”


A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke




Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Love and time, those are the only two things in all the world and all of life that cannot be bought, but only spent.”  ― Gary Jennings

 (Jennings, 1928-1999, was an American author of adult and children’s books.)


Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s