What’s Your QQ*? #355

*Quotation Quotient

  (Published January 12, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Excess on occasion is exhilarating. It prevents moderation from acquiring the deadening effect of a habit.”

A. W. Somerset Maugham

B. Queen Elizabeth II

C. Alexander Hamilton


2. “A leader who doesn’t hesitate before he sends his nation into battle is not fit to be a leader.”

A. Rufus T. Firefly

B. George W. Bush

C. Golda Meir


3. “How inimitably graceful children are in general before they learn to dance!”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Ellen DeGeneres

C. Chou En-lai


4. “The best thing about animals is they don’t talk much”

A. Dr. Dolittle

B. Thornton Wilder

C. Mufasa


5. “One Ring to rule them all, One Ring to find them,/ One Ring to bring them all and in the darkness bind them/ In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

A. L. Frank Baum

B. Lewis Carroll

C. J.R.R. Tolkien


6. “Familiarity breeds contempt.”

A. Aesop

B. Spartacus

C. Adele


7. “Familiarity breeds contempt – and children.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Forrest Gump


8. “I have found that failure is a far better teacher than success.”

A. Bernard Baruch

B. Lester Maddox

C. Matt Lauer


9. “Mad Dogs & Englishmen/ Go out in the midday sun.”

A. Noel Coward

B. Winston Churchill

C. Camilla Parker Bowles


10. “Be yourself; everyone else is already taken.”

A. Oscar the Grouch

B. Oscar Wilde

C. Oscar Robertson

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“The generous heart should scorn a pleasure which gives others pain.” – James Thomson

 (Thomson, 1700-1748, was a Scottish poet and playwright.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s